Κύπελλο Ελλάδας: Άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση της ΑΕΚ ο Μάνταλος – Βασικός και ο Γιανναράκης

Σε ένα παιχνίδι με έντονο άρωμα Θράκης η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Πανσερραϊκό και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον ημιτελικό του Κυπέλλου όπου θα συναντήσει το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Άρης. Βασικός και σκόρερ ο Πέτρος Μάνταλος για την «Ένωση», βασικός για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη ο εορτάζων Θανάσης Γιανναράκης.

Στο 1ο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με λευκή ισοπαλία. Ο Θανάσης Γιανναράκης δέχτηκε κίτρινη κάρτα στο 32ο λεπτό. Στο 2ο μέρος η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά και σκόραρε με τον Μάνταλο ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ του Πινέδα.

Η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών στο 67′ έκανε το 2-0 με τον Λιβάι Γκαρσία με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από ασίστ του Χατζισαφί. Ενώ στο 89′ ο Πινέδα έκανε το 3-0 με σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από ασίστ του Λιβάι.

Η αναμέτρηση είχε «άρωμα» Θράκης καθώς ήταν πολλοί αυτοί που είτε κατάγονται από την Θράκη είτε έχουν παίξει σε ομάδες της, είτε τις έχουν προπονήσει. Βασικοί οι Κομοτηναίοι Μάνταλος και Γιανναράκης, στον πάγκο των Σερραίων ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού Παύλος Δερμιτζάκης, ενώ αγωνίστηκαν και οι Δελιγιαννίδης, Θυμιάνης και Πεταβράκης που έχουν αγωνιστεί στην Ξάνθη οι δύο πρώτοι και στον Πανθρακικό ο τελευταίος.