Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον «άδειο» Παναθηναϊκό – Βασικός ο Ιωαννίδης χωρίς να βοηθήσει τους «πράσινους»

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό κερδίζοντας τον 2-0. Βασικός ο Φώτης Ιωαννίδης για τον Παναθηναϊκό, νίκησε τον Γιοβάνοβιτς ο Λουτσέσκου έχοντας περισσότερες λύσεις.

Ο «δικέφαλος του Βορρά», κέρδισε τον Παναθηναϊκό που δεν είχε λύσεις, στάθηκε άτυχος καθώς έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης ο Σπόραρ, τραυματίστηκε ο Μπερνάρ και ένα λάθος του Βαγιαννίδη το άφησε πίσω στο σκορ. Ντεμπούτο με γκολ για τον Τάισον στην πρώτη του επαφή και έδειξε τον δρόμο για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες, είχαν κατά διαστήματα την υπεροχή, με τους «πράσινους» να έχουν δοκάρι με τον Τσέριν στο 21ο λεπτό αλλά και άλλες σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθούν. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιοβάνοβιτς προέβη σε δύο αλλαγές, μπήκε ο Βέρμπιτς στην θέση του τραυματία Μπερνάρ και ο Τσόκαϊ στην θέση του Κουρμπέλη. Στο 53′ ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα μετά από λάθος του Βαγιαννίδη ο οποίος θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον πρώην «Ξανθιώτη» Γιούρι Λοντίγκιν αλλά η μπαλιά ήταν αδύναμη, την πήρε ο Μπράντον Τόμας και σε τετ-α-τετ νίκησε τον τερματοφύλακα των «πρασίνων» και έκανε το 1-0.

Στο 69′ ο Ρασβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον νεοαποκτηθέντα Τάισον και ο Βραζιλιάνος μετά από τρία λεπτά με εξαιρετικό πλασέ «έγραψε» το τελικό 2-0. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βάλει τις βάσεις πρόκρισης για τον ημιτελικό του κυπέλλου και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή για τον αγώνα του πρωταθλήματος στην Λεωφόρο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης. Ρ. Σοάρες (78’ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (68’ Σβαμπ), Νάρεϊ (69’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (84’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (69’ Ολιβέιρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Πούγγουρας Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82’ Καμπετσής), Κουρμπέλης (46’ Τσόκαϊ), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (82’ Κώτσιρας), Μπερνάρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71’ Πούχατζ).