Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου στις δηλώσεις Μητσοτάκη από την Αλεξανδρούπολη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Κενό περιεχομένου το προεκλογικό «καλάθι» εξαγγελιών-παροχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον Έβρο

Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε στη Θράκη λέγοντας τα γνωστά ψέματα και ντύνοντάς τα με το αφήγημα της «ανάπτυξης», παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη κατάσταση που ουδεμία σχέση έχει με τη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θράκης και του Έβρου (ακρίβεια, υποβάθμιση δημοσίων δομών, ερήμωση-δημογραφικό, κλπ).

Παρουσίασε πολλά έργα που σχεδίασε, χρηματοδότησε και προχώρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν έργα της δικής του κυβέρνησης. Η τακτική αυτή είναι γνωστή άλλωστε, από την προηγούμενη επίσκεψή του στον Νομό, όπου έργα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη παρουσιάστηκε ως έργo της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να μην αναφέρουμε και την αστειότητα της διπλής εγκαινίασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, όπου αντ΄ αυτού παρέστη η Υπουργός Πολιτισμού!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιχειρούμενου εμπαιγμού μέσω και των πρόσφατων προεκλογικών υποσχέσεων του είναι η δήθεν δέσμευσή του για την ουσιαστική αναβάθμιση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ιδιαίτερα των περιφερειακών Τμημάτων Ορεστιάδας, ενώ ο ίδιος επί 3,5 χρόνια με την εφαρμογή των νόμων Κεραμέως για τα ΑΕΙ και την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ΠΕΤΥΧΕ την ουσιαστική υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Έβρο!

Ο ίδιος, πριν 1,5 χρόνο στη ΔΕΘ, είχε αναφέρει μάλιστα ότι η ΝΔ είχε πολλά σχέδια για το πώς θα σπάσει την απομόνωση του Έβρου, ουσιαστικά αναγνωρίζοντας το, ως υπαρκτό πρόβλημα. Δεν έδωσε ωστόσο καμία εξήγηση για όλα όσα ΔΕΝ έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ για τον τόπο, αφού δεν υλοποιήθηκε καμιά σοβαρή και ουσιαστική παρέμβαση ενάντια στη δημογραφική κατάρρευση του Νομού, ενώ επιπρόσθετα δεν έχουν ληφθεί μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κατάρρευσης και ερήμωσης ιδιαίτερα του Βόρειου Έβρου. Ο χρόνιος εμπαιγμός της ΝΔ στους κατοίκους του Έβρου γενικότερα, δικαιολογήθηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια φράση του στη συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη στις 14/01/2023: «Αυτό που λέτε ως απομόνωση μπορεί να είναι και συγκριτικό πλεονέκτημα»

Ο Πρωθυπουργός απέτυχε στον Έβρο όπως έχει αποτύχει σε κάθε μάχη που έχει δώσει. Στην πανδημία, στην υγεία, στην οικονομία, στα εθνικά θέματα.

Τα επικοινωνιακά, προεκλογικά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάνουν κρότο αλλά δεν γίνεται πειστικός στους πολίτες που στην καθημερινότητά τους αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα διαβίωσης!

Αν νομίζει πως θα κρυφτεί από τις ευθύνες του για την πλήρη αποτυχία της διακυβέρνησής του, στο πιο ακριτικό σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας με την υποψηφιότητά του στο τοπικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, πλανάται πλάνη οικτρά!

Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ