Super League: Δεν εντυπωσίασε αλλά πήρε το τρίποντο-oξυγώνο στο 90+5′ με πέναλτι ο ΠΑΟ στα Γιάννινα – Βασικός ο Φώτης Ιωαννίδης

Με πέναλτι που κέρδισε ο Κουρμπέλης από τον Μορέιρα και εκτέλεσε εύστοχα ο Σπόραρ στο 90’+5′, ο Παναθηναϊκός νίκησε μετά από επτά χρόνια στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΣ Γιάννινα και διατήρησε αναλλοίωτο το προβάδισμα από τους διώκτες του.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι φουριόζος και έχοντας ως κορυφαίο τον Γιώργο Βαγιαννίδη από τα δεξιά, δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες για να βρει το γρήγορο γκολ.

Ο Χουάνκαρ στο 1′ σούταρε άουτ, και ο Βέρμπιτς δύο φορές, στο 3′ και το 4′ νικήθηκε από τον εξαιρετικό Τσιντώτα που με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν.

Το «τριφύλλι» είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, συντριπτική κατοχή της μπάλας(71%-29%) αλλά του έλειψε η σωστή επιλογή στο τελείωμα και περισσότερες σωστές αποφάσεις έξω από την περιοχή. Στο 29′ ο Βαγιαννίδης έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια από δεξιά, σούταρε δυνατά αλλά ο Τσιντώτας και πάλι είπε «όχι», όντας ο κορυφαίος των γηπεδούχων που περίμεναν στο αμυντικό τους τρίτο και δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός, έφτιαξε μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός πίεζε ασφυκτικά, ο ΠΑΣ περίμενε έξω από την περιοχή του και οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη στο 51′, με τον Τσιντώτα να διώχνει και πάλι σωτήρια. Από το… πουθενά οι γηπεδούχοι παραλίγο να πάρουν το προβάδισμα. Από ένα γλίστρημα του Σένκεφελντ, ο Μπάλαν έκλεψε τη μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Μπρινιόλι στο 66′.

Το «τριφύλλι» πίεζε με ηρεμία και γυρνούσε σωστά την μπάλα αλλά ποιότητα δεν είχε στη τελική ενέργεια. Η κεφαλιά του Κουρμπέλη στο 79′ πέρασε άουτ, το ίδιο και το φάουλ του Μπερνάρντ στο 87′.

Ο Παναθηναϊκός τελικά βρήκε τη… λύτρωση, όταν ο Κουρμπέλης έκλεψε την μπάλα και ο Μορέιρα εντός της περιοχής τον κλότσησε. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και χάρισε ένα «χρυσό» τρίποντο στην ομάδα του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ : Τσιντώντας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα (77’ Λιάσος), Παμλίδης (87’ Τζίμας), Μπάλαν, Μορέιρα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Κουρμπέλης, Πέρεθ (71’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (58’ Σπόραρ).