Υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου θα είναι ο Μητσοτάκης – Τι δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από την Αλεξανδρούπολη μεταξύ άλλων για τον Ν. Έβρου, τις επερχόμενες εκλογές, την Τουρκία και την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Αρχικά, για τις εκλογές δήλωσε ότι θα γίνουν την άνοιξη, στο τέλος δηλαδή της τετραετίας και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον Ν. Έβρου για συμβολικούς λόγους. Μάλιστα είπε: «ο Έβρος είναι στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών ευκαιριών».

Όσον αφορά την Τουρκία ξεκαθάρισε πως δεν φοβάται κάποιο θερμό επεισόδιο ωστόσο ανησυχεί για την εντεινόμενη ρητορική της Άγκυρας, ενώ για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο και την πιθανή αντίδραση της Τουρκίας δήλωσε: «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο φράχτης θα επεκταθεί σε όλο το μήκος της μεθορίου, δεν χρειάζεται την έγκριση κανενός».

Σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δήλωσε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην επιτρέψει την εργαλειοποίηση της για άλλο σκοπό. Ταυτόχρονα είπε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, θυμίζοντας πώς έχει φερθεί στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, για την νέα ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της Αλεξανδρούπολης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ακόμη έργο το οποίο θα κινητοποιήσει την τοπική οικονομία και προστίθεται στην αλυσίδα των μεγάλων έργων που προωθούνται στην περιοχή την τελευταία 4ετία». Ακόμη επισήμανε πως η επένδυση φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ και ανοίγει 800 νέες θέσεις εργασίας. Ενώ στάθηκε και στο γεωπολιτικό «κομμάτι» της επένδυσης: «Το έργο στοχεύει πρωτίστως στις αγορές των Βαλκανίων, γεγονός που έχει μεγάλη γεωπολιτική σημασία. Όπως έχω αναφέρει και άλλες φορές, στόχος είναι η χώρα μας να γίνει πάροχος ενεργειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια»