Γ’ Εθνική: Με γκολ του «Δραμινού» τραυματία Αλαγκιοζίδη ο Ορφέας νίκησε τον Πανδραμαϊκό και ανέβηκε πάνω από τον υποβιβασμό

Πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ορφέας Ξάνθης μετά την ψυχωμένη επικράτησή του επί του ιδιαιτέρως ισχυρού και εκ νέου διεκδικητή της ανόδου Πανδραμαϊκού στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Οι Ξανθιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε στο 6ο λεπτό με προβολή του Παπαστεφάνου που εκμεταλλεύθηκε λάθος του γκολκίπερ Σολεϊμέζογλου που δεν μπλόκαρε τη μπάλα σε πλασέ του Αμανατίδη δίνοντας δεύτερη ευκαιρία στους γηπεδούχους. Αν και η ισοφάριση ήρθε άμεσα, μόλις ένα λεπτό μετά έπειτα από μακρινό σουτ του Αχαλινόπουλου, ο Ορφέας είπε την τελευταια λέξη στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Συγκεκριμένα στο 80′ ο καταγόμενος από την Δράμα Αλαγκιοζίδης βρέθηκε με τη μπάλα εντός περιοχής εκμεταλλευόμενος τις κόντρε που έγιναν και πλάσαρε εύστοχα στα αντίπαλα δίχτυα των Δραμινών συμπατριωτών του για να διαμορφώσει το τελικό 2-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλαγκιοζίδης προέρχονταν από τραυματισμό και για αυτό είχε χάσει τις προπονήσεις από την έλευση του 2023, αλλά παρόλα αυτά αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή για τον Μπάμπη Χατζημεστή.

Ενδιαμέσως χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τις πιο σημαντικές στο πρώτο ημίχρονο να τις χάνουν οι Δραμινοί με τον Παυλίδη στο 22′ και τον Αχαλινόπουλο στο 45′ και τον Ορφέα να απειλεί με τον Κουκουρίγκο στο 42′ που βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με τον Πασχαλάκη στο 55′ σε μια φάση όπου ζήτησαν και πέναλτι οι γηπεδούχοι, χωρίς αντίκρυσμα από τον διαιτητή. Ο τελευταίος μάλιστα άφησε με αριθμητικό πλεονέκτημα τον Ορφέα στο τελευταίο 20λεπτο αφού έδειξε κόκκινη στον Βασίλιεβιτς για αγκωνιά στον Ιωαννίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο λεπτά πριν πετύχει το γκολ της νίκης ο Αλαγκιοζίδης είχε ξαναβρεί δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ξανά λόγω υπόδειξης οφσάιντ. Μετά το 2-1 οι Δραμινοί πίεσαν ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης όμως το σουτ του Παυλίδη στο 83′ απέκρουσε ο Γεωργούσης. Σε αντιπίθεση στο 90′ ο Κουκορίγκος πήγε να κλειδώσει τη νίκη αλλά τον νίκησε ο Σολεϊμέζογλου, χωρίς ευτυχώς για τον Ορφέα να έχει αντίκρυσμα εκείνη η επέμβαση.

Αρκετή δουλειά είχε ως διαιτητής ο Κωστούλας (Άρτας) που είχε ως βοηθούς τους Διονίδη (Θράκης) και Νασιούλη (Έβρου). Την προσεχή Τετάρτη ο Ορφέας αγωνίζεται στην Μηχανιώνα με τον τοπικό Ποσειδώνα ενώ ο Πανδραμαϊκός θα αντιμετώπιζε κανονικά τον Απόλλωνα Παραλιμνίου αλλά αυτό θα οριστεί σε νέα ημερομηνία λόγω του αγώνα των Σερραίων στο Κύπελλο Ελλάδας με Λαμία.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Γιωργούσης, Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Ιωαννίδης, Αμανατίδης (64′ Αλαγκιοζίδης), Κουκουρίγκος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης (90′ Κόντο)
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ (Περικλής Στοίλας): Σολεϊμέζογλου, Μεντής, Ιγνατίου (77′ Ντόσης), Βασίλιεβιτς, Μαχαίρας, Αχαλινόπουλος, Πινδώνης, Γιαννόπουλος (55′ λ.τρ. Χατζηκυριακού), Μπερούκας, Κουκόλης, Παυλίδης