Κύπελλο Ελλάδος: Κράτησε το μηδέν με άνεση ο Λοντίγκιν και σφράγισε την πρόκριση του ΠΑΟ στους «8»

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας του Βόλου με σκόρερ τους Τσέριν και Σπόραρ, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet όπου θα βρει απέναντι του τον ΠΑΟΚ σε διπλά παιχνίδια.

Με σκόρερ τους δύο εκ των τριών Σλοβένων, τους Τσέριν και Σπόραρ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στη Μαγνησία του Βόλου, αυτή τη φορά με 2-0 και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα βρει απέναντι του τον ΠΑΟΚ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Τούμπα, στις 18 Ιανουαρίου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του αντιπάλου του με τον Λοντίγκιν να μην απειλείται σχεδόν καθόλου, έφτασε εύκολα στη νίκη, ενώ είδε τόσο τον Πούχατς να δείχνει καλά στοιχεία και τον Βαγιαννίδη να αρπάζει την ευκαιρία.

Στα θετικά και η παρουσία του Ιωαννίδη που είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ αλλά και η επιστροφή του Σπόραρ στα γκολ, με τον Σλοβένο να σκοράρει μετά το πρώτο ματς των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας.

Για τον Βόλο πέρασε στο β’ μέρος ο άλλοτε μέσος της Ξάνθης Ζαν Μπαριέντος, ενώ έκανε το ντεμπούτο του και ο νεαρός Θρακιώτης Σαράντης Τσελεμπάκης στο 66ο λεπτό στη θέση του Γκάζι.

Ο Σαράντης Τσελεμπάκης αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Νίκης Απαλού του Παναγιώτη Λογαρά, από τις οποίες μετακόμισε στον ΑΟΞ πριν τέσσερα χρόνια. 

Την πρώτη του σεζόν «έβγαλε μάτια» με την Κ15 του ΑΟΞ στην SL1 αλλά στην συνέχεια δεν είχε τις ευκαιρίες που και ο ίδιος θα ήθελε στα ηλικιακά πρωταθλήματα της Super League λόγω της πανδημίας.

Με τη φανέλα της Ξάνθης έγινε επαγγελματίας και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’ στα Πηγάδια, παίρνοντας τη θέση ενός άλλου παίκτη που ανήκε στον Βόλο στην αρχή της σεζόν και πλέον αγωνίζεται στα Χανιά, τον Ηλία Τσέλιο.

Με την εμφάνισή του κόντρα στον Παναθηναϊκό συστήθηκε ουσιαστικά στους φίλους του Βόλου υπό το βλέμμα του μεγαλομετόχου Αχιλλέα Μπέου και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε.