Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση ΠΑΟΚ με σβηστές μηχανές στην πρώτη φετινή συμμετοχή Ζίβκοβιτς κόντρα στην Καλαμάτα

Ο Μπράντον Τόμας έκανε γρήγορα τη δουλειά απέναντι στην Καλαμάτα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 στην Τούμπα και προκρίθηκε στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Βόλος.

Η υπόθεση πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, είχε καθαρίσει στη Μεσσηνία και ουσιαστικά σφραγίστηκε στην Τούμπα με τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε ο Μπράντον Τόμας στο 11ο και το 13ο λεπτό. Το μόνο “ψεγάδι’ για τον Δικέφαλο είναι ο τραυματισμός του Φιλίπε Σοάρες, που αποχώρησε από το γήπεδο με κλάματα, ενώ ο Λευτέρης Λύρατζης έφυγε με πρησμένο το μάτι.

Για πρώτη φορά ξεκίνησε σε επίσημο αγώνα την φετινή σεζόν ο άλλοτε γκολκίπερ της Ξάνθης Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ενώ για την «Μαύρη Θύελλα» ξεκίνησε βασικός ο Μαρκόφσκι και μπήκε από τον πάγκο ο Τάτος στο 75′, αμφότεροι με θητεία στον ΑΟΞ σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63′ Λύρατζης, 72′ Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ (64′ Α. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ (72′ Τζίμας), Φιλίπε Σοάρες (32′ λ. τρ. Ρικάρντο), Τόμας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Mέντες, Ασίγκμπα, Λουπάνο, Μπακαγιόκο, Μαβιγκά, Παπατόλιος, Μόζερ (84′ Τριανταφυλλάκης), Μπενίτες (70′ Κωνσταντινόπουλος), Καραγκούνης, Μαρκόφσκι (70′ Βασιλόγιαννης), Αρναρέλλης (75′ Τάτος).