Β’ Εθνική: Αν και καλύτερες κόλλησαν στην ιοπαλία με τις «Λιονταρίνες» της Θεσσαλονίκης οι παίκτριες της Ροδόπης ’87

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκε οι ομάδες της Ροδόπης ’87 και των Λεόντων Θεσσαλονίκης στην αναμέτρηση που έκανε ποδαρικό και στις δύο για το 2023.

Αν και οι γηπεδούχες της Κομοτηνής πίεσαν από την αρχή και «έκλεισαν» νωρίς τις φιλοξενούμενες, οι τελευταίες «στήθηκαν» αμυντικά, κατάφεραν να εκμεταλλευθούν τις αντεπιθέσεις τους και έφυγαν με έναν πολύτιο βαθμό.

Αν και η Ροδόπη έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά της Ραϊνάκη και το σουτ της Πατεράκη, κόντρα στη ροή του αγώνα σε αντεπίθεση στα μισά του πρώτου ημιχρόνου η Παυλίδου με σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχες διαμαρτύρονται για ένα καθαρό πέναλτι λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου – η μπάλα σε σουτ της Γιαννακοπούλου βρήκε στο χέρι αμυνόμενης Αθανασιάδου Κων.– που η διαιτητής Καραλευθέρη «στέρησε» για την Ροδόπη.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία για την Καραντζίκου που από πλάγια έκανε την προσπάθεια και το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Ακολούθησαν ευκαιρίες για τις Πατεράκη, Μπαμπαλή, Ηλιάδη και Γιαννακοπούλου για να έρθει το γκολ της ισοφάρισης στο 51’ με πέναλτι της Μπαμπαλή το οποίο υποδείχθηκε σε χέρι της Σχωρτσιανίτη.

Οι φιλοξενούμενες μετά την ισοφάριση «κλείστηκαν» για τα καλά στην άμυνά τους και μόνο με αντεπιθέσεις προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως εκεί φάνηκε η αδυναμία των παικτριών της Ροδόπης ’87 και δεν υπήρξε το καθαρό μυαλό για να «τελειώσουν» τον αγώνα και να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, μένοντας στην ισοπαλία 1-1.

Η πιο κλασική ευκαιρία για την Ροδόπη ήρθε στο 78’ όταν και η Εύα Καραντζίκου έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, η Μπαμπαλή έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά πάνω στην γραμμή η Φασούλα έσωσε σωτήρια και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα. Διαιτητής της αναμέτρησης η Καραλευθέρη με βοηθούς τις  Κρυσταλλίδου και Ασικίδου της ΕΠΣ Ξάνθης.

ΡΟΔΟΠΗ ’87 (Βίκυ Περιβολοπούλου): Κοκκίνη, Σακκά, Ηλιάδη, Τράκα, Ραϊνάκη, Καραντζίκου, Γονατά, Μπαμπαλή (89′ Κουρλού), Πατεράκη (76′ Αντωνιάδου), Γιαννακοπούλου (85′ Ραχμανίδου), Καλαμπούκα.
ΛΕΟΝΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αθ. Πατρικίδης): Γεωργιάδου, Αθανασιάδου Κων., Βλαχοπούλου, Φασούλα, Παυλίδου (89’ Σαββίδου), Σχωρτσιανίτη (90+2’  Κομνηνού), Κρυστάλλη, Μαλαμούση, Αθανασιάδου Χρ., Αγγελλίδου (70’ Μαχαίρα), Αγγελάκη.