Μαύρη επέτειος: 10 χρόνια από τον απρόσμενο χαμό του Νίκου Σαμαρά

Βράδυ Παρασκευής, 4 Ιανουαρίου του 2013. Λίγα λουλούδια και μερικά κεριά αναμμένα βρίσκονται στα γραφεία του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας. Λίγες ώρες πριν, εκείνο το απόγευμα εκείνης της σκοτεινής ημέρας, συγκλόνιζε το πανελλήνιο η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Νίκου Σαμαρά.

Τα τηλέφωνα έπαιρναν φωτιά λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα. Με συμπληρωμένα τα 43 του χρόνια, ο αετός του Έβρου είπε να φύγει, ψηλά, για το πιο μακρινό ταξίδι. Απρόσμενα. Ξαφνικά. Αιφνιδιαστικά. Η χρονιά του 2013 ξεκινούσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο… παίρνοντας μακριά τον επονομαζόμενο και «Γκάλη του Βόλεϊ».

Ο Σαμαράς, είχε 263 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, έγραψε ιστορία και ταυτίστηκε με την ομάδα της Ορεστιάδας ενώ φόρεσε τις φανέλες του Ηρακλή (με τον οποίο κατέκτησε το μοναδικό του τρόπαιο, ένα Κύπελλο Ελλάδος το 2000), του Παναθηναϊκού, της Φαλκονάρα, της Σεβίλλης, της Φενερμπαχτσέ, της Σενουά, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Μίλωνα.

Είχε αγαπήσει και τον είχε αγαπήσει επισης το μπιτς βόλεϊ, ενώ φρόντισε και να σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Εχοντας δύσκολα παιδικά χρόνια, μεγαλώνοντας ουσιαστικά τον Βόρειο Έβρο με την γιαγιά του, είχε πλέον βρει την ηρεμία του στην οικογένεια που είχε δημιουργήσει. Εται, απαρνούμενος την βοή της μεγαλούπολης, τον τελευταίο καιρό ζούσε στη Λήμνο και ήταν παίκτης και προπονητής στην ομάδα του νησιού, από το οποίο καταγόταν η σύζυγός του Έλενα και στο οποίο έμεναν μαζί με τον γιο τους Στράτο.

Εκείνη η γη σκέπασε το σώμα του, εκείνη η δεύτερη πατρίδα τον αγκάλιασε για πάντα, με επιθυμία της οικογένειάς του. Το ThrakiSportS τιμά τα 10 χρόνια από την απώλεια του κορυφαίου θρακιώτη βολεϊμπολίστα και ενός από τους κορυφαίους αθλητές που ανέδειξε ιστορικά το γεωγραφικό μας διαμέρισμα (του δεύτερου κορυφαίου αθλητή της Θράκης όπως αναδείχθηκε από τον διαγωνισμό του ThrakiSportS για τους Θρακιώτες του αιώνα) ενθυμούμενο 10 αναρτήσεις που αφορούν τον «Αετό»…