Λουτσιάνο στην ΕΡΤ από το Ρίο για την απώλεια Πελέ: «Έφυγε ένας άνθρωπος που θαύμαζα εγώ αλλά και όλος ο κόσμος» (+video)

«Μία μαύρη μέρα για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, μία μαύρη μέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο», είπε φανερά φορτισμένος ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, υποστηρίζοντας ότιο Πελέ ήταν αυτός που έκανε τους Βραζιλιάνους να αγαπήσουν το άθλημα. «Στεναχωριέμαι πάρα πολύ που ο Πελέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο», συμπλήρωσε.

«Δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω τον Πελέ από κοντά να παίζει ποδόσφαιρο αλλά είχα την ευκαιρία να γίνω ποδοσφαιριστής, χάρη σε ορισμένους προπονητές οι οποίοι έπαιζαν μαζί του».

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα αποκάλυψε ότι είχε συναντήσει τον Πελέ στο σπίτι του, αφού έκανε παρέα με τον γιο του. «Ήταν πάντα ένας εξαιρετικός άνθρωπος», είπε.

«Η προσωπικότητά του ήταν το κάτι άλλο. Ερχόταν και μας έβλεπε στο γήπεδο που κάναμε προπόνηση», δήλωσε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής.

Σχετικά με την ισχύουσα κατάσταση στη Βραζιλία σημείωσε πως του έκανε εντύπωση που στους δρόμους, πέρα από τους νέους, έχουν βγει και μεγαλύτεροι άνθρωποι, κρατώντας τη σημαία της Βραζιλίας και κλαίγοντας.

«Έφυγε ένας άνθρωπος που θαύμαζα εγώ αλλά και όλος ο κόσμος!», είπε αρκετά συγκινημένος.

Ακόμη, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι το ταλέντο του Πελέ ήταν «ευλογία, είχε κάτι ξεχωριστό από το Θεό» και δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει ξανά κάποιος ανάλογός του. «Αυτό που κρατάω από τον Πελέ είναι η ταπεινότητά του. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να τον συγκρίνουμε με κάποιον άλλον».