Ροδόπη: Αυξάνονται οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων

Ολοένα και πιο συχνά έρχονται στην επικαιρότητα εργατικά ατυχήματα με – μερικές φορές- τραγική κατάληξη για τους ίδιους τους εργαζομένους. Γι’ αυτό το λόγο, την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στους χώρους εργασίας και την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων, επισημαίνουν για μια ακόμη φορά εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής και των εργαζομένων.

Μιλώντας σήμερα 27-12-2022 στο www.ertnews.gr ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου, εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου σημειώνει, ότι είναι διαχρονικό το αίτημα της δημιουργίας Τεχνικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Ασφαλείας (εντός του ΣΕΠΕ) και στη Ροδόπη, οι ανάγκες της οποίας τώρα καλύπτονται από το αντίστοιχο Τμήμα της Αλεξανδρούπολης.

“Η επίβλεψη των συνθηκών εργασίας δεν γίνεται προληπτικά, αλλά εκ των υστέρων” υποστήριξε, σημειώνοντας ότι πάντα εκδηλώνονται μετά από ένα ατυχές συμβάν ή κάποιο σοβαρό ατύχημα.

«Έρχεται κατόπιν για να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό ατύχημα»,  εξήγησε ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου, ταμίας του Κέντρου. Οι κατόπιν καταγγελιών έλεγχοι, ωστόσο, δεν λειτουργούν προληπτικά- προστατευτικά πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Έχει υποβληθεί αίτημα προς τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας» ανέφερε σημειώνοντας, πως προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται πάλι ζητώντας, όμως, προληπτικούς ελέγχους σε χαρακτηριζόμενα ως «επικίνδυνα σημεία» εκ των προτέρων και όχι κατόπιν.

Πηγή: ertnews.gr