Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Κομοτηνής ανάμεσα στα 5 που πρέπει να επισκεφθείς

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις αγαπημένες εορτές των Ελλήνων, οι οποίοι σκορπίζονται σε διάφορα μέρη της χώρας για να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και να μπουν στο πνεύμα των γιορτών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Κομοτηνής στο οποίο αναδύονται οι ιστορίες του Πινόκιο είναι ένα από τα 5 που πρέπει να επισκεφθεί κανείς φέτος τα Χριστούγεννα.

«Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο» με έναρξη τη 10η Δεκεμβρίου, είναι το πρώτο θεματικό πάρκο που λειτουργεί φέτος στην Κομοτηνή, η οποία στρέφεται πλέον δυναμικά στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης, καθώς έχει όλα τα εχέγγυα να μετατραπεί σε έναν ενδιαφέροντα και ελκυστικό προορισμό, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Ζωγράφου.

Η Κομοτηνή, όπως λέει, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πόλη, ιδιαίτερη και με μοναδικό “ χρώμα” που ξεχωρίζει για τον αέρα πολυπολιτισμικότητας και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων διαφόρων θρησκειών. «Δίνουμε βαρύτητα στον τουρισμό και πιστεύουμε πως τα επόμενα χρόνια η πόλη θα έχει εξελιχθεί πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί αξίζει κάποιος να την γνωρίσει, να περπατήσει στο ιστορικό της κέντρο, να δει τα ιστορικά μας κτίρια, να γευτεί την γαστρονομία της πόλης και να νοιώσει την αυθεντική εμπειρία.

Η δημιουργία του χριστουγεννιάτικου πάρκου εντάσσεται μέσα στους στόχους που θέσαμε για ενίσχυση της χειμερινής τουριστικής περιόδου και επιλέξαμε τους επαγγελματίες που δημιούργησαν τον Μύλο των Ξωτικών, την Ονειρούπολη και άλλα θεματικά πάρκα για να μετατρέψουμε την κεντρική πλατεία σε έναν χώρο παραμυθένιο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας. Αυτό φάνηκε ήδη να αποδίδει καθώς το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος είναι ιδιαίτερα υψηλό», υπογράμμισε ο κ.Ζωγράφου, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος επενδύει γενικά στις θεματικές μορφές τουρισμού με έμφαση και στον αθλητικό και σχολικό τουρισμό.

Όπως τόνισε, η θέση της Κομοτηνής πάνω στον κάθετο άξονας της Βουλγαρίας, είναι ιδανική και η πόλη μπορεί να αυξήσει των αριθμό των τουριστών τόσο από Βουλγαρία, όσο και από Ρουμανία αλλά και Τουρκία. Ειδικά για τους Ρουμάνους, που την επιλέγουν ως ενδιάμεσο σταθμό, ο κ.Ζωγράφου, τόνισε ότι στόχος είναι να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις και να κρατήσουν τον κόσμο περισσότερες μέρες στην πόλη.

Τα άλλα 4 Χριστουγεννιάτικα πάρκα που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί ανάλογα με το που περνάει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του είναι:

Κατερίνη: Το Μουσείο των Χριστουγέννων

Βόλος: Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου

Δράμα: Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη

Τρίκαλα: Μια βόλτα στον «Μύλο των ξωτικών»

Πηγή: evros24.gr