Süper Lig: «Χριστουγεννιάτικο» τρίποντο με βασικό Σιώπη και ασίστ Μπακασέτα της Τραμπζονσπόρ επί της πρωτοπόρου Φενέρ

Η επανέναρξη της Süper Lig μετά τη διακοπή του Μουντιάλ 2022 βρήκε κερδισμένη την Τράμπζονσπορ ξανά με πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα και βασικό τον Μανώλη Σιώπη. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Μάξι Γκόμες με το οποίο άνοιξε το σκορ, με το τελικό 2-0 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο ντέρμπι τίτλου της 15ης αγωνιστικής να διαμορφώνεται στο 90+11′.

Ο αγώνας περιελάμβανε κυρίως ένταση, νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα και κίτρινες κάρτες, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν πρώτοι κοντά στο γκολ με δοκάρι του Τζόσουα Κινγκ και τους γηπεδούχους να απαντούν με τετ α τετ του Έντιν Βίστσα που απέκρουσε ο Αλτάι Μπαγιντίρ.

Η δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Μιγκέλ Κρέσπο στο 57′ άνοιξε το δρόμο για τους πρωταθλητές, με τον Μπακασέτα να τον διαβαίνει πρώτος με πάσα στην πλάτη της άμυνας στον Γκόμες στο 61′. Ο Ουρουγουανός επιθετικός έφυγε οριακά καλυπτόμενος και με βολέ νίκησε τον Μπαγιντίρ, κάνοντας το 1-0.

Ο Αμπντουλάχ Αβτζί έκανε τις πρώτες αλλαγές του μετά το γκολ, με τον Μανώλη Σιώπη να αντικαθίσταται και λίγο αργότερα να βγαίνει και ο Μπακασέτας. Η Τράμπζονσπορ δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, ο εκνευρισμός παρέμεινε στα ύψη και τελικά η έκβαση δεν άλλαξε. Το σκορ άλλαξε όμως αυτό σε μία αντεπίθεση στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων του 2ου μέρους (το πρώτο είχε 7 λεπτά καθυστερήσεις) έγραψε το 2-0 και η “σφράγισε” τη μείωση της διαφοράς των δύο ομάδων στο “τρίποντο”.