Super League: «Καθάρισε» με Βαν Βέερτ και καταπληκτικό Μάνταλο η ΑΕΚ τη Λαμία στην «Αγιά Σοφιά»

Η ΑΕΚ πέτυχε κόντρα στην Λαμία την νίκη που έπρεπε να πάρει ώστε να μείνει κοντά στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Βασικοί για την Ένωση ο Πέτρος Μάνταλος και ο Γιώργος Αθανασιάδης.

Την νίκη που την κράτησε στην 2η απέσπασε η ΑΕΚ κόντρα στην αξιόμαχη Λαμία που δεν άντεξε την πίεση και στο 67ο λεπτό δέχθηκε το γκολ από τον Φαν Βέερτ μετά από ασίστ του Μάνταλου. Ο Θρακιώτης μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ βγήκε αλλαγή στο 87′ για να περάσει ο Γαλανόπουλος. Η ΑΕΚ πέτυχε άλλα δυο τέρματα με τους Λιβάι Γκαρσία στο 88′ και Φαν Βέερτ στο 94′ και σφράγισε την νίκη.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα δήλωσε μετα τον αγώνα: «Από το πρώτο λεπτό μπορούσαμε να κάνουμε το 1-0. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Δείξαμε υπομονή και με τις αλλαγές βρήκαμε δίχτυα». Ενώ αναφέρθηκε και στον Φαν Βέερτ που πέτυχε τα πρώτα του γκολ: «Ο Φαν Βέερτ παίζει στο 9. Όλες οι κινήσεις του δείχνουν πως είναι 9. Έπαιξε πολύ καλά και έβαλε 2 γκολ».

Η ΑΕΚ με την νίκη που πέτυχε έφτασε τους 32 βαθμούς μετά από 14 αγώνες, παρέμεινε στην 2η θέση και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στον Βόλο, ενώ η Λαμία έμεινε στους 9 βαθμούς και την 12η θέση. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα στην έδρα της.