Γ’ Εθνική: Σημαντικά ματς για τους Θρακιώτες στο φινάλε του 2022 (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ολοκληρώνεται για το2022 η αγωνιστική δράση με την 8η αγωνιστική ο 1ος Όμιλος της Γ’ Εθνικής στην οποία ξεχωρίζουν τα ντέρμπι σε Δράμα και Χαλάστρα ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και Πανθρακικό και Καμπανιακό με την Καβάλα και με αμφίρροπα παιχνίδια σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, και Θεσσαλονίκη.

Στην Δράμα ο δεύτερος Πανθρακικός (15 βαθμοί) μετά τα δυο νέα τρίποντα στην έδρα του και το 4/4 στο ΔΑΚ θέλει να κλείσει την σεζόν με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ανεβασμένη Δόξα Δράμας (10 βαθμούς) του Γιάννη Αποστολίδη που μετρά 2/2 διπλά κόντρα βέβαια στις δυο χειρότερες ομάδες της κατηγορίες μέχρι σήμερα την Χρυσούπολη και το Ορφάνι. Οι Δραμινοί έχουν δώσει μόλις ένα ματς στην έδρα τους (5 εκτός) με την Καβάλα και επιστρέφουν σε αυτήν μετά από ένα σχεδόν μήνα. Οι δυο ομάδες φέτος αναμετρήθηκαν σε δυο φιλικά με τους Δραμινούς να επικρατούν και στα δυο προ τριμήνου, έχοντας αλλάξει από τότε αρκετά. Σε επίσημο ματς οι δυο ομάδες έχουν να συναντηθούν σχεδόν 12 χρόνια και την σεζόν 2010-11 που αγωνίζονταν στην Β’ Εθνική με τον Πανθρακικό να χάνει 0-1 στην Κομοτηνή (20.3.11) και να μένει στο 2-2 στην Δράμα. Για την Γ’ Εθνική αναμετρήθηκαν την σεζόν που ο Πανθρακικός πήρε την άνοδο την σεζλον 2005-06 επικρατώντας και τις δυο φορές της Δόξας.

Στην Ξάνθη ο ελλιπής κυρίως επιθετικά και πάλι Άρης Αβάτου (9 βαθμοί) μετά από τρεις σερί νίκες γνώρισε την ήττα από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και έπεσε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και θέλει κόντρα στον δυνατό Θερμαϊκό (10 βαθμοί) αλλά επίσης προερχόμενο από την ήττα στην Καβάλα να επιστρέψει στις νίκες στην έδρα του. Πέρυσι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στις έδρες τους με 1-0.

Στην Καβάλα ο Ορφέας Ξάνθης (10 βαθμοί) θέλει να πάρει τους πρώτους του εκτός έδρας βαθμούς στο Βερούλειο κόντρα στον φορμαρισμένο Βύρωνα (11 βαθμοί) με καλή ψυχολογία μετά την νίκη επί της Αλεξανδρούπολης αν και με σημαντικές απουσίες όπως αυτές των Τορομανίδη και Κατρανίτσα. Οι δυο ομάδες δεν έχουν αγωνιστεί σε επίσημο ματς μεταξύ τους παρά σε ένα φιλικό τον Οκτώβριο στην Ξάνθη με τον Βύρωνα να επικρατεί με 0-1.

Τέλος στον Έβρο η Αλεξανδρούπολη (1 βαθμό) και με τους υπηρεσιακούς Καρατίδη και Μπίτσο να γίνονται μόνιμοι και με σημαντικές απουσίες, θα αντιμετωπίσει τον δυνατό Πανδραμαικό (13 βαθμοί) ως αουτσάιντερ αλλά με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα αφού δεν θέλει να αποχαιρετήσει πρόωρα την κατηγορία και κλείνοντας θετικά το 2022. H προϊστορία ευνοεί τους Εβρίτες την τελευταία τριετία στην Γ’ Εθνική αφού σε 4 αγώνες έχουν 2 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Πέρυσι ωστοσο στο τρίτο ματς στην έδρα της γνώρισε βαριά ήττα με 1-4 από τους Δραμινούς. Σε φιλικό φέτος επικράτησε με 2-0.

Στα υπόλοιπα 3 παιχνίδια, Νέστος Χρυσούπολης – Απόλλων Παραλιμνίου, Αγροτικός Αστέρας – Ποσειδώνας Μηχανιώνας και Καμπανιακός – ΑΟ Καβάλα, πλην του ντέρμπι της Θεσαλονίκης στον Εύοσμο μεγάλα φαβορί έιναι το Παραλίμνιο στην Χρυσούπολη και ο πρωτοπόρος Καμπανιακός με την Καβάλα αν και οι Αργοναύτες έχουν βαριά φανέλα και δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν. Ρεπό έχει ο ουραγός Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Νέστος Χρυσούπολης – Απόλλων Παραλιμνίου
Βύρων Καβάλας – Ορφέας Ξάνθης
Αλεξανδρούπολη FC – Πανδραμαϊκός
Δόξα Δράμας – Πανθρακικός
Αγροτικός Αστέρας – Ποσειδώνας Μηχανιώνας
Άρης Αβάτου – Θερμαϊκός Θέρμης
Καμπανιακός – ΑΟ Καβάλα
Ρεπό: Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου