Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής της χρονιάς με αναπηρία στα βραβεία ΠΣΑΤ ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Τις τελικές τριάδες των υποψηφίων για τα ετήσια βραβεία των κορυφαίων αθλητών δημοσιοποίησε ο ΠΣΑΤ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στην 69η ετήσια γιορτή του Συνδέσμου, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Υποψήφιος για αθλητής της χρονιάς με αναπηρία είναι ο Εβρίτης Κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, μαζι τους Αντώνης Τσαπατάκη από την Κολύμβηση και τον Παύλο Λιότσο από το Ταεκβοντό Κωφών να συμπληρώνουν την τριάδα.

Ο Μιχαλεντζάκης στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στα 100μ. ελεύθερο S8 στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Πορτογαλία, ενώ ήταν δεύτερος στα 100μ. μικτής ατομικής SM8 αλλά και τα 50μ. ελεύθερο S8.

Ο Τσαπατάκης κατέκτησε την παγκόσμια κορυφή στα 100μ. πρόσθιο SB4 στη διοργάνωση που έγινε στην Πορτογαλία, σημειώνοντας μάλιστα και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Λιότσος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -68 κιλών στους
Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που έγιναν στην Βραζιλία.

ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ:

ΛΙΟΤΣΟΣ Παύλος (Ταεκβοντό Κωφών)

ΜΙΧΑΛΕΤΖΑΚΗΣ Λευτέρης (Κολύμβηση)

ΤΣΑΠΑΤΑΚΗΣ Αντώνης (Κολύμβηση)

4. ΔΗΜΟΥ Κωνσταντίνος (Άρση Βαρών σε Πάγκο): 177, 5. ΚΟΥΛΟΥΜΟΓΛΟΥ Πασχάλης (Άρση Βαρών σε Πάγκο): 164, 6. ΧΙΩΝΗΣ Παναγιώτης (Ποδηλασία Κωφών): 51, 7. ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΟΥ Θανάσης(ΓΚΟΛΜΠΟΛ): 36, 8. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ Νικόλαος (Ελληνορωμαϊκή Πάλη Κωφών): 23, 9. ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΣ Δημήτριος (Άρση Βαρών σε Πάγκο):23, 10. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Δημήτριος(Κολύμβηση):19, 11. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ Αλέξανδρος (Ελληνορωμαϊκή Πάλη Κωφών):16, 12. ΠΕΤΡΑΚΗΣ Κωνσταντίνος (Χιονοσανίδα):10, 13 . ΜΠΑΟΣ Αναστάσιος(Άρση Βαρών σε Πάγκο):4