Προετοιμάζεται για «οχύρωση» η Ροδόπη ενόψει του βαρύ χειμώνα

Για τα επικίνδυνα σημεία της Ροδόπης μίλησαν οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας και ο προϊστάμενος κος Κώστας Χουβαρδάς. Καλύτερος συντονισμός των ΠΕ Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης το κλειδί για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

Στις έντονες χιονοπτώσεις, στις βροχοπτώσεις και στις αιφνίδιες πλημμύρες εστιάζουν οι υπεύθυνοι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, εκτιμώντας για μια ακόμη φορά, ότι ο χρόνος αντίδρασης είναι καθοριστικός πάντοτε για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών τους.

Επικίνδυνα σημεία, όπου εστιάζουν την προσοχή τους, είναι: O Ίασμος, το Λοφάριο, καθώς στο παρελθόν σημειώθηκαν αντιπλημμυρικά φαινόμενα και περιοχές πέριξ της Κομοτηνής.

Ήδη υλοποιήθηκαν κάποιες παρεμβάσεις, έργα κυρίως πρόληψης, αλλά και υποδομών, όπως οι ιρλανδικές διαβάσεις. «Όλα εξαρτώνται από την ραγδαιότητα και από το πόσο ακραία είναι κάποια φαινόμενα για να δημιουργήσουν προβλήματα», ανέφερε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, ο κος Κώστας Χουβαρδάς και σημείωσε ότι υπάρχει προγραμματισμός ικανός για να αποτρέψει συνέπειες. Μάλιστα επισήμανε ότι είναι σημαντικό όταν κατασκευάζονται έργα να υπολογίζεται και ο χρόνος επανάληψης ενός φαινομένου.

Στο θέμα της αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων αυτό που επιχειρείται είναι ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των δύο ΠΕ Ροδόπης και Έβρου, των τεχνικών υπηρεσιών για τον αποχιονισμό των περιοχών που γειτνιάζουν, όπως το Δέρειο – Νέα Σάντα«Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού είναι ένα πρόβλημα για όλες τις υπηρεσίες σε όλες τις περιοχές» κατέληξε ο κος Χουβαρδάς.

Πηγή: ertnews.gr