Ο Έλληνας πρώην παίκτης του Πανθρακικού που ο Φερνάντο Σάντος τον παρομοίασε με τον… Λιονέλ Μέσι!

«Ένα περιστατικό που έχω κάνει, ήταν όταν κάποια στιγμή πήγα στην προπόνηση και επιχείρησα να κάνω ντρίμπλα. Την έκανα την ντρίμπλα, ήταν επιτυχημένη. Τότε σταμάτησε την προπόνηση (σ.σ. ο Φερνάντο Σάντος) και μου είπε: “Εσύ ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Μέσι; Κλείσε την τηλεόραση μου είπε”. Και είχε δίκαιο».

Το παραπάνω διάλογο αποκάλυψε ο άλλοτε μέσος του Πανθρακικού Στέλιος Ηλιάδης στο Metropolis 95,5 όταν φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και είχε προπονητή τον σημερινό τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά, όσα είπε: «Με τον Σάντος είχα κάνει τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα μου. Ο Σάντος ήθελε να με κάνει δεξί μπακ, μπορεί να ήταν για το καλό μου. Τελικά δεν άλλαξα θέση. Τότε είχε τραυματιστεί ο Σνάουτσνερ και έψαχνε αντικαταστάτη.

Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη ότι άφησε εκτός τον Ρονάλντο. Το ατού του είναι η πειθαρχία και από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Όλοι οι προπονητές μπορούν να κάνουν την ίδια προπόνηση. Κάνει στις ομάδες του, αυτό που ακριβώς θέλει».

Για την πειθαρχία: «Είτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είτε εκτός, οι παίκτες πρέπει να κάνουν αυτά που τους ζητάει. Και εννοείται εκτός γηπέδου δεν θέλει άτομα να μιλάνε, να κάνει παρατηρήσεις ο ένας παίκτης στον άλλο. Ένα περιστατικό που έχω κάνει, ήταν όταν κάποια στιγμή πήγα στην προπόνηση και επιχείρησα να κάνω ντρίμπλα. Την έκανα την ντρίμπλα, ήταν επιτυχημένη.

Τότε σταμάτησε την προπόνηση και μου είπε: “Εσύ ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Μέσι; Κλείσε την τηλεόραση μου είπε”. και είχε δίκαιο. Στα Αγγλικά μου μίλησε. Δεν μου προκαλεί έκπληξη αυτό το περιστατικό. Κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην θέση του Ρονάλντο, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Η Πορτογαλία ήταν τρομερή τακτικά. Είναι μύθος ότι παίζει για το 1-0. Αυτό βέβαια προκύπτει από την σοβαρότητα που έχει ως προπονητής. Δεν δέχεται γκολ, βάζει ένα γκολ και δεύτερο και τελειώνει το παιχνίδι. Όταν καθαρίζει το ματς, δεν θέλει να κουράζεται η ομάδα του. Δεν είπε ποτέ ο Σάντος ότι θέλει να παίζει το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπαρτσελόνα. Το πρώτο του στοιχείο είναι η νίκη. Γκανιάρ, σημαίνει νίκη στα Πορτογαλικά. Με αυτό ξεκινούσε και με αυτό τελείωνε την ομιλία του.

Επίσης όταν κάποιος αργούσε να έρθει στην προπόνηση, υπήρχε ένα χαρτί που έβαζε την υπογραφή σου και έβαζες τα κιλά σου. Δεν θυμάμαι κανείς να ερχόταν στην προπόνηση με καθυστέρηση. Από τον σεβασμό που είχαμε απέναντί του, τον υιοθετούσες. Στην αρχή μπορεί να ήταν ο φόβος. Οι ομάδες του, πάντα πήγαιναν πολύ καλά.

Το μπουφάν του το πετούσε αρκετές φορές στον πάγκο. Την πρώτη φορά τον είδαμε να γελάει, τότε πάθαμε πλάκα από την αντίδρασή του. Είναι τόσο σοβαρός, ήταν είδηση ότι χαμογέλασε ο Σάντος. Είναι σοβαρός, επαγγελματίας που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του».