150 αθλητές από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στο Πανελληνιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ της Αλεξανδρούπολης

Το 3ο Αναπτυξιακό τουρνουά και τελευταίο για το 2022 επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ) διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Συνολικά 150 αθλητές από 28 διαφορετικά σωματεία όλης της χώρας φιλοξενήθηκαν υπό ιδανικές συνθήκες στην πόλη και το Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης.

Τους αγώνες οργάνωσε η τοπική επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία του Εθνικού και του Φάρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και παρουσίας του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Ο δήμαρχος χαιρέτησε τη διοργάνωση και τόνισε ότι ο δήμος στηρίζει τα τοπικά σωματεία και την επιτραπέζια αντισφαίριση. Στην πολύ ευχάριστη στιγμή της διεξαγωγής ενός ακόμα αναπτυξιακού τουρνουά στην ακριτική πόλη στάθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού, ενώ τις αποστολές καλωσόρισε και η Τοπική Επιτροπή της ομοσπονδίας υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτών των αγώνων. Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Βουρδόλης, όπως βέβαια και άλλα διοικητικά στελέχη από τα τοπικά σωματεία του Εθνικού και του Φάρου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Διονύσης Τιμαμόπουλος στους εφήβους, η Στέλλα Τζαρίδου στις νεανίδες, ο Κώστας Φάκαρος στους παίδες, η Qi Xinyu στις κορασίδες, ο Αναστάσιος Φουσέκης στους παμπαίδες, η Ελπίδα Τασιού στις παγκορασίδες, ο Ιωάννης Στογιάννης στους μίνι παμπαίδες και η Αντωνία Γαντά στις μίνι παγκορασίδες.

Παρών στην Αλεξανδρούπολη ήταν και ο θρύλος του ελληνικού Πινγκ-Πονγκ Καλλίνικος Κρεάνγκα με ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)

2. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Σωτηρία Νικολαΐδου (Τελαμών Σαλαμίνας)

3. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕΚ)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Κώστας Φάκαρος (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

3. Δημήτρης Τζιαμαλίδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)

2. Άννα Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Παγώνα Πάτρας)

2. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Σάρισες Φλώρινας)

3. Γιώργος Σασσάνης (Τελαμών Σαλαμίνας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

2. Αθανασία Γκόγκα (Ολυμπιακός)

3. Ναταλία Καπαγιαννίδου (ΑΣΕΑ Καβάλας)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ιωάννης Στογιάννης (ΟΕΑ Θεσσαλονίκης)

2. Κυριάκος Ξυδάς (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Φίλιππος Παπανικολάου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Αντωνία Γαντά (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

2. Φωτεινή Παπαλέξη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Παναγιώτα Τσέκαρη (Σάρισες Φλώρινας)

Στους μικρούς τελικούς κανένας δεν πήγε στα πέντε σετ. Στις μίνι παγκορασίδες η Παναγιώτα Τσέκαρη έκαμψε τη Σοφία Κατσαντώνη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) με 3-1 σετ. Στις νεάνιδες η Λεμονιά Γκαϊντατζή νίκησε τη Δήμητρα Πετσίβα (ΑΣΕΑ Καβάλας) με 3-0 σετ και με το ίδιο σκορ ξεπέρασε στις κορασίδες η Χριστίνα Τζενίδη τη Θεοδώρα Μπαχτσεβάνη (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος). Επίσης με 3-0 επιβλήθηκε η Ναταλία Καπαγιαννίδου της Ελισάβετ Αντωνίου (Φάρος Αλεξανδρούπολης) στις παγκορασίδες.

Στα τρία σετ κρίθηκαν όλα τα ματς για τις θέσεις 3-4 στα αγόρια. Στους εφήβους ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης κατέβαλλε τον Γιάννη Μαλαμούδη (Ίφιτος Πατρών) με 3-0 σετ. Με το ίδιο σκορ νίκησαν ο Δημήτρης Τζιαμαλίδης τον Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή (Σάρισες Φλώρινας) στους παίδες, ο Γιώργος Σασσάνης τον Σπύρο Φουσέκη (ΑΟ Παγώνα Πάτρας) στους παμπαίδες και ο Φίλιππος Παπανικολάου τον Χρήστο Τσακαλίδη (ΑΣΕΑ Καβάλας) στους μίνι παμπαίδες.