Γ’ Εθνική: Επέστρεψε στις νίκες μετά το ρεπό ο Άρης Αβάτου! «Καθάρισε» τον Νέστο Χρυσούπολης από το ημίχρονο

Τη νίκη με 2-0 πανηγύρισε ο Άρης Αβάτου επί του Νέστου Χρυσούπολης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Άρης Αβάτου μετά από το ρεπό του την περασμένη εμβόλιμη αγωνιστική, ανοίγοντας το σκορ στο 6ο λεπτό με τον Μουξιό. Μετά από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος ανέλαβε και την εκτέλεση, με τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει προς στιγμήν, αλλά με δεύτερη προσπάθεια τον παίκτη του Άρη Αβάτου να ανοίγει τον δρόμο προς τη νίκη σημειώνοντας το 1-0.

Στο 29′ ο Λεωντσάκος βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι δοκίμασε σέντρα και κρέμασε τον Παπαδόπουλο για το 2-0 πετυχαίνοντας ένα όμορφο αλλά τυχερό τερμα. Ο διαιτητής αρχικά ακύρωσε το γκολ χρεώνοντας τον Κοντογιαννίδη σε θέση offside, ωστόσο μετά από διαβούλευση με τον βοηθό το τέρμα μέτρησε για το 2-0 των Ξανθιωτών.

Λίγο αργότερα οι Καβαλιωτες ζλητησαν πέναλτι σε χερι του Βασιλάκη με τα πράγματα να γίνονται δυσκολότερα για την Χρυσούπολη πριν το ημίχρονο, αφού ο Μενίκου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας στην ανάπαυλα την ομάδα του με δύο γκολ πίσω και αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο 52ο λεπτό οι παίκτες του Κώστα Μπερδελή έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά ο Κοντογιαννίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση, χάνοντας την ευκαιρία να μεγαλώσει το προβάδισμα για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, με το Άβατο να ελέγχει με σχετικά άνεση τον ρυθμό και την κατοχή του αγώνα, έχοντας και παίκτη παραπάνω, ενώ από την άλλη ο Νέστος Χρυσούπολης δεν είχε περιθώρια να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Καρά Ισμαήλ.

Ο Άρης Αβάτου έχασε άλλες δύο ευκαιρίες στο φινάλε με τον Λεωντσάκο και τον Ανασταδιάδη, με το 2-0 να μένει μέχρι το φινάλε και τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 6 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη έμεινε στην τελευταία θέση μαζί με το Ορφάνι χωρίς βαθμό.

Την επόμενη εβδομάδα το Άβατο που έφτασε τους 6 βαθμούς με τις δυο σερλι νίκες στην Φελώνη έχει την ευκαιρία και κόντρα στο χωρίς βαθμό Ορφάνι να κάνει το πρώτο του διπλό και το 3/3 νίκες, πριν πάει στην Κομοτηνή να αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό. Από την άλλη ο Νέστος αν και πάλεψε και σε αυτό το ματς πλήρωσε την ανετοιμότητα του μένοντας σε πέμπτο ματς χωρίς βαθμό και την επόμενη εβδομάδα ο Κώστας Βασιλακάκης σε ένα σημαντικό αγώνα φιλοξενεί την αγαπημένη του Δόξα Δραμας.

Διαιτητές οι Σερραίοι Κεφαλάς, Βακουφτσής και Αναστασίου.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Καρά Ισμαήλ Τσατάι, Χασάνογλου, Ψεμματάς (63′ Τσάπαρης), Τενεκές, Λεωντσάκος, Βασιλάκης, Παναγιωτίδης (83′ Παπαχρήστου), Αναστασιάδης, Μουξιός (22′ Δ. Αγροκώστας), Κοντογιαννίδης (83′ Αναγνωστόπουλος), Γκαρνέτας (83′ Θεοδωρόπουλος).

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Βασιλακάκης): Παπαδόπουλος, Βλάχος (78′ Μανίσογλου), Κόλουμπιτς, Τσαταλμπασίδης, Πανταζής, Μυφτάρι, Σκαθαρούδης (65′ Βρεττός), Τσάκωνας (71′ Λίτσιος), Μπλέτσας, Μενίκου, Γιάνκοβιτς.