Γ’ Εθνική: Εντός όλοι οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται Πανθρακικό και Ορφέα, εντός Άβατο και Αλεξανδρούπολη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται με την 5η αγωνιστική ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής στην οποία έχουμε σημαντικά παιχνίδια σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και με όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης να αγωνίζονται εντός έδρας.

Στην Μηχανιώνα σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της ημέρας ο Πανθρακικός (9 βαθμοι) μετά την πρώτη βαριά ήττα στο πρωτάθλημα από τον Πανδραμαικό θα φιλοξενηθέι από τον ανεβασμπενο Ποσειδώνα (6 βαθμοι) του έμπειρου πορτιερε Δημήτρη Κυριακίδη. Οι Θεσσαλονικείς μετά την ήττα στην πρεμιέρα στην έδρα τους από την Δόξα Δραμας του Κετσιεμενίδη, πήραν δυο σερί νίκες και θέλουν να συνεχίσουν το σερί και κόντρα στους Κομοτηναίους. Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη θέλει να αντιδράσει μετά την ήττα στην Δράμα ωστόσο και έχοντας τον έμπειρο Ντενίζ Μπαικαρά στην αποστολή θέλει να επιστρεψει στα θετικά αποτελέσματα. Οι δυο ομάδες έχουν να αναμετρηθούν σε επίσημα ματς από την σεζόν 1995-96 στην Δ’ Εθνική με τον Πανθρακικό εκέινη την σεζόν να υποβιβάζεται και τον Ποσειδώνα να παίρνει την άνοδο.

Στην Αλεξανδρούπολη οι Εβρίτες που έχεουν ένα μόλις βαθμό υποδέχονται τον Απόλλωνα Παραλιμνίου (7 βαθμοί) με στόχο το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα κόντρα σε μια δυνατή όμως ομάδα που κάθε χρόνο έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Ο Νίκος Ουσταμπασίδης δεν θα έχει τον Δημητρη Τρανόπουλο αλλά με την ομάδα ανεβασμένη μετά την ισοφάριση με δυο τερματα στις καθυστερήσεις κόντρα στον Αγροτικο Αστερα. Οι δυο ομαδες έχουν αναμετρηθεί 4 φορές στην προηγούμενη τριετία στην Γ’ Εθνική με τους Εβρίτες σε 2 αγωνες στην Αλεξανδρουπολη να είναι αηττητοι, έχοντας μια νίκη και μια ισοπαλία πέρυσι, και δυο ηττες στις Σερρες με τερματα συνολικά 7-8 για τον Απόλλωνα.

Στην Χαλάστρα ο Ορφέας Ξάνθης (6 βαθμούς) έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στον πρωτοππορο και φιλόδοξο αν και νεοφωτιστο Καμπανιακό (10 βαθμοί) και ως αουτσαιντερ θα παέι για την έκπληξη κάτι που ΄εχει καταφέρει πολλάκις στην επταετία του στην Γ’ Εθνική. Η ομάδα της Ξάνθης που συμπληρώνει φέτος την 7η συνεχόμενη στην κατηγορία και είναι η δεύτερη πίσω από την Χρυσούπολη που βρίσκεται για 8η σεζόν, δεν θα έχει σημαντικές απουσίες πλην Κριεζή και Τσακαλου. Οι δυο ομαδες εχουν να αγωνιστούν μεταξύ τους από την σεζόν 2016-17 με τον Ορφέα να επικρατεί 0-3 στην Χαλάστρα και να μένει στο μηδεν στην Ξάνθη.

Τέλος ο ‘Άρης Αβάτου (3 βαθμοί) μετά το ρεπό της Τετάρτης υποδέχεται τον ουραγό Νεστο Χρυσούπολης του Κώστα Βασιλακάκη που μετρα 4 σερί ήττες αφού είναι ακόμα ανέτοιμος φτιάχνωντας ομάδα σχεδόν σε μια εβδομάδα. Οι καβαλιώτες ωστόσο παλεύουν όλα τα παιχνίδια βα΄ζοντας δύσκολα στους αντιπαλους τους, και η νεανική ομάδα του Κώστα Μπεδρελή που δεν θα έχει τα αδερφια Κοτόπουλου και τον Κουτσούμπα θα πρέπει να προσεξει ώστε να πετυχει την 2η σερί νλικη της στην Φελώνη όπου εχει ως εδρα. Οι δυο ομαδες σε 9 αγώνες μετρουν από 4 νίκες και μια ισοπαλία με το Αβατο σε 4 ματς στην έδρα του να έχει 3 νίκες και μια ήττα.

Στα υπόλοιπα 3 παιχνίδια, Καβάλα – Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου, Αγροτικός Αστέρας – Βύρων Καβάλας και Θερμαϊκός Θέρμης – Πανδραμαϊκός όλα τα αποτεκλέσματα είναι πιθανα πλην του ματς του ΑΟΚ όπου ειναι το ακλόνητο φαβορί με το άποντο Ορφάνι. Ρεπό έχει η Δόξα Δραμας που με τον Αποστολίδη νέο προπονητή θα κοιτάξει να ανασυνταχτεί για τα επόμενα ματς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Αλεξανδρούπολη FC – Απόλλων Παραλιμνίου
Αγροτικός Αστέρας – Βύρων Καβάλας
Άρης Αβάτου – Νέστος Χρυσούπολης
Καμπανιακός – Ορφέας Ξάνθης
Καβάλα – Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου
Θερμαϊκός Θέρμης – Πανδραμαϊκός
Ποσειδών Μηχανιώνας – Πανθρακικός
Ρεπό: Δόξα Δράμας