Μουντιάλ 2022: Η Ολλανδία απέκλεισε τις ΗΠΑ και πέρασε στους «οκτώ» – Tsan13 και Γιάννης Αποστολίδης στην κορυφή του ThrakiSportS Predictor

Η Ολλανδία επικράτησε με σκορ 3-1 των ΗΠΑ στον πρώτο αγωνα της φάσης των νοκ άουτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του Κατάρ και προκρίθηκε στην τελική οκτάδα, όπου θα αντιμετωπίσει στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης τον νικητή της αναμέτρησης Αργεντινή – Αυστραλία που αναμετρώνται στις 21:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος και Κύπρου.

Ο Ντένζελς Ντάμφρις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα στο «Khalifa International Stadium» της Ντόχα, τον οποίο παρακολούθησαν πάνω από 50.000 θεατές. Με δύο ασίστ σε δύο πανομοιότυπες φάσεις ήταν ο δημιουργός των πρώτων γκολ της ομάδας του, ενώ πέτυχε το τρίτο!

Πρώτα στο 10ο λεπτό ο δεξιός μπακ της Ιντερ γύρισε από τα δεξιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο Μέμφις Ντεπάι με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάμφρις γύρισε ξανά την μπάλα από τα δεξιά και αυτή τη φορά ήταν ο Μπλιντ, ο οποίος με δικό του διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τέρνερ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Λουίς Φαν Γκααλ άλλαξε αγωνιστική φυσιογνωμία στους «οράνιε», σε σχέση με τα τρία πρώτα παιχνίδια στους ομίλους, και κατάφερε να τους οδηγήσει στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Αποφάσισε να αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, παίζοντας με αντεπιθέσεις.

Η ομάδα του Γκρεγκ Μπερχάλτερ «βραχύκλωσε», καθώς δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα. Το 76 κατάφεραν οι ΗΠΑ να μειώσουν σε 2-1 με τη βοήθεια της τύχης. Ο Πούλισικ γύρισε από τα δεξιά, ο Ράιτ στην προσπάθειά του να πλασάρει αμέσως, σήκωσε την μπάλα, η οποία πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Η Ολλανδία, όμως, απάντησε στο 81ο λεπτό με τον κορυφαίο σε απόδοση παίκτη της και MVP του αγώνα. Ο Μπλιντ έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, με τον Ντάμφρις να πλασάρει στην κίνηση για το τελικό 3-1 και να γνωρίζει την αποθέωση από τους φιλάθλους.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Σαμπάιο έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κοπμάινερς και Φρένκι Ντε Γιονγκ. Πλέον οι παίκτες των ΗΠΑ θα ετοιμάσουν τις αποσκευές τους για την επιστροφή ενώ αυτοί της Ολλανδίας περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά.

To 3-1 της Ολλανδίας ηταν ενα αποτέλεσμα που βρήκαν τρεις παίκτες απο τους συμμετέχοντες στο ThrakiSportS predictor. Αναμεσα σε αυτους ο πρωτοπόρος Tsan13 (Θάνος Τσαν) που διεύρυνε το προβάδισμά του αλλά και ο νεοπροσληφθείς προπονητής της Δόξας Δράμας Γιάννης Αποστολίδης, που πλέον πέρασε στην 2η θέση αφήνοντας στην 3η την Νικολέτα με το ψευδώνυμο MedagkwseOSOuares.