Μουντιάλ 2022: Θρίαμβος της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας – Εκτός η Γερμανία – Καμία αλλαγή στην κατάταξη του ThrakiSportS Predictor

Μετά από μία βραδιά θρίλερ στον πέμπτο όμιλο, η Ιαπωνία έγραψε ιστορία με τον ανεπανάληπτο θρίαμβό της επί της Ισπανίας με 2-1. Η Ισπανία την ακολούθησε ως δεύτερη και στους «16» θα κοντραριστεί με το Μαρόκο ενώ η Ιαπωνία περιμένει την Κροατία. Η Γερμανία κέρδισε δύσκολα με 4-2 την Κόστα Ρίκα και υπέγραψε μια ιστορική αποτυχία. 

Το ματς Ιαπωνία – Ισπανία ήταν ανοιχτό από την αρχή, με την Ισπανία τελικά να παίρνει προβάδισμα με τον Μοράτα από πολύ κοντά να πιάνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0 για τη Φούρια Ρόχα μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ αλλά από την Ιαπωνία που και σε αυτό το ματς έδειξε ότι ξέρει να παίζει ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Ντοάν ελίχθηκε έξω από την ισπανική περιοχή και στο 48′ έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ, με τον Ουνάι Σιμόν να κάνει λάθος και να του παίρνει η μπάλα τα χέρια μέσα για το 1-1. 

Στο 52′ οι Ιάπωνες έκαναν ό,τι και με τη Γερμανία και γύρισαν το ματς με ένα ακόμη γκολ κάνοντας το 2-1. Ο Τανάκα μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Μιτόμο και πάγωσε τους Ισπανούς που μάλλον σε εκείνο το σημείο είχαν πάρει ψηλά τον….αμανέ. Μετά από εκείνο το σημείο, οι Ιάπωνες έκλεισαν τις γραμμές τους καθώς ήξεραν ότι με τη νίκη αυτή προκρίνονταν ό,τι και να συνέβαινε στο άλλο παιχνίδι. 

Στο ματς της Κόστα Ρίκα με τη Γερμανία γράφτηκε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά διαιτήτευσε γυναικεία τριάδα σε αγώνα Παγκόσμιου Κυπέλλου. Η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ ήταν η ρέφερι του ματς, με βοηθούς τις Νέουζα Μπακ και Κάρεν Ντίαζ. Οι Γερμανοί ήθελαν νίκη και με πολλά γκολ και πίεσαν εξαρχής.

Στο 9ο λεπτό ο Μίλερ έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάτι του Κέιλορ Νάβας. Στο 10ο λεπτό όμως, ήρθε η ώρα για το 1-0 των πάντσερ με τον Γκνάμπρι να κάνει την κεφαλιά και να νικάει τον Νάβας. Στο 14′ ο Κέιλορ Νάβας έσωσε την Κόστα Ρίκα από το δεύτερο γκολ με σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Γκορέτσκα από εξαιρετική θέση. 

Και την ώρα που η Γερμανία μάθαινε ότι η Ιαπωνία γύρισε το ματς, δέχτηκε γκολ από την Κόστα Ρίκα. Ο Τεχέδα εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Νόιερ που δεν μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Μπένετ και έκανε το 1-1 στο 48′. Στο 60′ η Γερμανία πλησίασε στο 2-1 όμως το σουτ του Μουσιάλα σταμάτησε στο δοκάρι της Κόστα Ρίκα. Επτά λεπτά αργότερα και πάλι ο νεαρός Γερμανός σημάδεψε το δοκάρι της Κόστα Ρίκα και το 1-1 παρέμεινε στο ματς. 

Και εκεί που η Γερμανία πίεζε, η Κόστα Ρίκα κέρδισε φάουλ, ο Νόιερ έκανε πάλι το «θαύμα» του και ουσιαστικά χάρισε το δεύτερο γκολ στους Κοσταρικανούς και συγκεκριμένα στον Βάργκας που σκόραρε στο 70′.  Το…ροντέο συνεχίστηκε, με τους Γερμανούς να ισοφαρίζουν σε 2-2 στο 73′ με σκόρερ τον Χάβερτζ. 

Στο 76′ η Γερμανία έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-2, με τον Νάβας να λέει εντυπωσιακό όχι στον Φιούλκρουγκ. Στο 85′ τα πάντσερ πήραν κεφάλι στο σκορ, με τον Γκνάμπρι να βγάζει τη σέντρα, και τον Χάβερτζ να σημειώνει και δεύτερο γκολ για το 3-2 της Γερμανίας.  Στο 89′ ο Φουλκρουγκ έκανε το 4-2 για τη Γεμρανία μετά από ασίστ Γκνάμπρι, σε μία οριακή φάση για οφσάιντ που ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά. 

Ουδείς παίκτης στο ThrakiSportS Predictor προέβλεψε τη νίκη της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα όλοι να πάνε στον… κουβά. Αντιθέτως, όλοι [πλην ενός προέβλεψαν την επικράτηση της Γερμανίας αλλά κανείς δεν βρήκε το ακριβές σκορ, ούτε το προσέγγισε καν. Ετσι η κατάταξη έμεινε αμετάβλητη με σχεδόν άπαντες να προσθέτουν έναν βαθμο στην συγκομιδή τους.