Μουντιάλ 2022: Μαρόκο και Κροατία στους «16» – Άδοξο φινάλε για τη «χρυσή» γενιά του Βελγίου και νέες ανατροπές στο ThrakiSportS Predictor

Το Βέλγιο αποχαιρέτησε το Μουντιάλ και δικαίως με τις εμφανίσεις που έκανε στα γήπεδα του Κατάρ, καθώς μετά το 0-0 με την Κροατία έμεινε στην τρίτη θέση. Το Μαρόκο θριάμβευσε και επί του Καναδά με 2-1 και πήρε την πρώτη θέση στον έκτο όμιλο με 7 βαθμούς, αφήνοντας την Κροατία δεύτερη με 5 πόντους. 

Η Κροατία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, γνωρίζοντας πως μόνο με ήττα θα έμενε εκτός συνέχειας, και φρόντισε να μην επιτρέψει στο Βέλγιο να πάρει τα ηνία του ματς.  Το Βέλγιο πάντως για ακόμη ένα παιχνίδι εμφανίστηκε σταθερά κακό, χωρίς εμπνεύσεις και με πολύ αργό ρυθμό στην ανάπτυξη. 

Ετσι το Βέλγιο αποκλείστηκε και η φιναλιστ του προηγούμενου Μουντιάλ πέρασε ως δευτερη, αφου πρώτο αναδείχθηκε στον ομιλο το Μαρόκο που νίκησε τον Καναδά. Το Μαρόκο ήξερε τι ήθελε και μέσα σε 4 λεπτά είχε ήδη κάνει την αρχή. Ο τερματοφύλακας του Καναδά, Μπόργιαν, έκανε τραγικό λάθος και ο Ζίγετς με υπέροχο πλασέ έξω από την περιοχή «κρέμασε» τον Καναδό και έκανε το 1-0 για τους Μαροκινούς μέσε σε αποθέωση. 

Οι παίκτες του Καναδά, προφανώς απογοητευμένοι από την εξέλιξη του τουρνουά, έδωσαν πολλά δικαιώματα και το Μαρόκο τα αξιοποίησε.  Στο 23′ η καναδική άμυνα που πελαγοδρομούσε, άφησε τη μπάλα να περάσει από την άμυνα του Μαρόκου μέχρι την επίθεση και ο Εν Νεσίρι είπε «ευχαριστώ» πλασάροντας τον Μπόργιαν για το 2-0.  Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, το Μαρόκο χαλάρωσε, Ο Καναδάς πίεσε και έφτασε στο γκολ στο 40′ όταν ο Αντεγκούγκμπε σέντραρε από αριστερά και Αγουέρντ έβαλε απρόσεκτα το πόδι σημειώνοντας αυτογκόλ για το 1-2.

Ο Καναδάς προκάλεσε πανικό στο Μαρόκο, όταν στο 72′ ο Χάτσινσον σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά από κοντά, η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή και στην επαναφορά ο Τζόνστον με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Μετά από αυτή τη φάση, το Μαρόκο έσφιξε τις γραμμές και προσπάθησε να περιορίσει τις απειλές από τον Καναδά ώστε να κρατήσει το εισιτήριο για τους «16». 

Οκτώ παίκτες του ThrakiSportS Predictor προέβλεψαν το 1-2 ως ακριβές σκορ στο Καναδάς – Μαρόκο και πρόθεσαν απο τρεις βαθμους στην συγκομιδή τους με τον Tsan13 να περνά πάλι στην κορυφή σε συνδυσμο με τον 1,5 βαθμο που εξασφάλισε από την κοντινη ισοπαλια στο Κροατία – Βέλγιο. Σε αυτο το ματς κανεις δεν προέβλεψε το 0-0 αλλά οκτώ παίκτες πόνταραν στο 1-1.

Η βαθμολογία στο ThrakiSportS World Cup Predictor μετά από 42 αγωνες και ενω αναμενουμε τα βραδινα παιχνίδια: