Μουντιάλ 2022: Η νίκη – πρόκριση της Βραζιλίας με υπογραφή Κασεμίρο έστειλε τον Γιάννη Αποστολίδη στην κορυψή του ThrakiSportS Pedictor

Η Βραζιλία, μετά τη Γαλλία, έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει από την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων (7ος) το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ ματς του Μουντιάλ 2022.

Για να συμβεί αυτό, σε μία άκρως μέτρια βραδιά της και χωρίς τον Νεϊμάρ στην ενδεκάδα της, η «Σελεσάο» χρειάστηκε το φοβερό γκολ του Κασεμίρο στο 83ο λεπτό, με το οποίο νίκησε 1-0 την Ελβετία στο στάδιο «974» της Ντόχα και με το 2×2 στις… αποσκευές της (6β.) «κλείδωσε» και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Τίτε «έγραψε» το 17ο παιχνίδι αήττητη σε φάση ομίλων, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά στο παρελθόν καμία ομάδα από καταβολής των διοργανώσεων. Παράλληλα, η Βραζιλία νίκησε για πρώτη φορά τους Ελβετούς στην τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς τα δύο προηγούμενα ματς είχαν τελειώσει χωρίς νικητή (2-2 το 1950 και 1-1 το 2018).

Η Ελβετία στάθηκε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό της, αμύνθηκε εξαιρετικά, αλλά στο φινάλε λύγισε από το σπουδαίο γκολ του μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τίποτα δεν χάθηκε για το συγκρότημα του Μουράτ Γιακίν, που είχε νικήσει την πρεμιέρα το Καμερούν και της αρκεί μία ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική με τη Σερβία, αρκεί η αφρικανική ομάδα να μην επικρατήσει της Βραζιλίας.

Τη νίκη της Βραζιλίας προέβλεψαν όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες στο ThrakiSportS Predictor αλλά λίγοι βρήκαν το ακριβές σκορ 1-0. Ετσι εχουμε μικρές ανακαταταξεις στη βαθμολογια: