ΕΠΣ Θράκης: «Απόδραση» για το Ν. Σιδηροχώρι από την έδρα του Πόντου Θρυλορίου πριν το ντέρμπι κορυφής με τις Σάπες

Απόδραση από τους Υφαντές για την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που νικώντας τον καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα Πόντο Θρυλορίου με 2-4 πέτυχε το απόλυτο 5/5 και βρίσκεται στον στόχο του πρωταθλήματος πριν το μεγάλο ντερμπι κορυφής με την Ελπίδα Σαπών.

Η ομάδα του Πόντου Θρυλορίου ήταν κατά πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί στο 14΄’ με μακρινό σουτ του Μουρατίδη με τον τερματοφύλακα Σοφούλη να κάνει κακή εκτίμηση μετά το σκασιμο της μπάλας να χάνει την μπάλα με από τα χέρια και στην ουσία να κάνει δώρο το 1-0. Ο Πόντος πίεσε για δεύτερο τέρμα είχε στο 40′ ένα καλο σουτ με τον Ντεμερτζίδη που έδιωξε δύσκολα ο Σοφουλης και κόντρα στην εξέλιξη του ματς λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου στο 43΄ο Σκουτελιας έφερε τον αγώνα στα ίσια με σουτ μετά από λαθος της άμυνας μετά από μακρινό πλάγιο αουτ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στην επανάληψη και πάλι ο Πόντος μπήκε δυνατά για το 2-1 και το πραγματοποίησε στο 64′ με τον έμπειρο Χαμουζά σε κενό τερμα μετά από διπλή προσπάθεια από κόρνερ του Χρήστου Κακουλιδη και αλλεπάλληλα λαθη της άμυνας. Κάπου εκέι η ομάδα του Πέτρου Βιόπουλου έπαθε μπλακ άουτ, σε αντίθεση με την νεανική ομάδα του Σπύρου Κουτσογιαννη που δεν το έβαλε κάτω παρά τις ελλείψεις και στο 70′ με τον Εβριτη Λευτέρη Μπροντιδη με κοντινή προβολή σε γύρισμα έκανε το 2-2.

Οι γηπεδούχοι με κατεβασμένη ψυχολογία από την νέα ισοφάριση κόντρα στην εξέλιξη της αναμέτρησης έκαναν πολλά λάθη έχασαν την μπάλα στο κέντρο και και μετά κλέψιμο που έγινε ο Τρούπκος με ωραιο σουτ έκανε το 2-3 στο 73′. Η Δόξα πήρε πλήρως τον έλεγχο και αφού έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα πεντάλεπτο με τους παίκτες του Πόντου να διώχνουν πάνω στην γραμμή, στο 86′ ο Σκουτελιας έκανε το τελικό 2-4 μετά από ωραία εναλλαγή της μπαλας με ωραίο δυνατό σουτ.

Στους 15 βαθμούς κάνοντας το 5/5 έφτασε το δεύτερο Ν. Σιδηροχώρι που υποδέχεται την πρωτοπόρο Ελπίδα Σαπών στο ντερμπι κορυφής, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο και έχοντας κάνει το ρεπό του. Ο δυνατός φέτος Πόντος Θρυλορίου έμεινε τεταρτος στους 10 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική μετά το ματς κυπελλου με την Γρατινή θα φιλοξενηθεί από το Ατσαλι Αρχοντικών.

Διαιτητές οι Χαμαλιδης, Γκιόσης και Διονίδης.

ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ (Βιόπουλος): Κουκουλης, Μουτζούρης (57′ Κωττης), Ιωάννου (74′ Ηλ. Παγκοζίδης), Χαμουζας, Θ. Κακουλίδης, Βουλγαρίδης, Ντεμιρτζιδης (75′ Συγγιρίδης), Πουλιάνας, Μουρατίδης, Χρ. Κακουλιδης, Ευάγγελου 

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Σοφούλης, Χατζηλαζαριδης, Λεοντιδης (69′ Σαπαλιδης), Σινης, Κουτας, Αμοιροπουλος (84′ Παππους.), Τρούπκος, Οικονόμου, Μπροντιδης (75′ Σπυρίδης), Σκουτελιας, Γιωτης