Μουντιάλ 2022: Το Μαρόκο παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου στο Βέλγιο στέλνοντας στον… «κουβά» άπαντες στο ThrakiSportS Predictor

Μία του κλέφτη με τον Καναδά για το Βέλγιο, δεύτερη δεν είχε. Οι Βέλγοι ήταν για ακόμη ένα ματς κάκιστοι και αυτή τη φορά το πλήρωσαν απέναντι στο παθιασμένο Μαρόκο που ειδικά μετά το 30′ κυριάρχησε στο γήπεδο και επικράτησε με 2-0. 

Το Βέλγιο πήρε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, με το Μαρόκο να δίνει χώρο στους Βέλγους και να περιμένει την ευκαιρία για μια καλή αντεπίθεση. Η πρώτη καλή ευκαιρία για το Βέλγιο ήρθε στο 19′, με τον Μενιέ να σουτάρει με δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Μουνίρ ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα. 

Το Μαρόκο απείλησε για πρώτη φορά τρία λεπτά αργότερα, με τον Ζίγετς να βρίσκει χώρο και να εξαπολύει ένα σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά.  Μετά το 25′ το Μαρόκο…ξεθάρεψε και πήρε μέτρα στο γήπεδο, βλέποντας ότι το Βέλγιο δεν μπορούσε να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας. Έτσι έφτασε σε ακόμα δύο τελικές, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Κουρτουά. 

Η πιο μεγάλη ευκαιρία για το Μαρόκο ήρθε στο 35′ όταν ο Χακίμι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Βελγίου, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε πάνω από την εστία του Κουρτουά.Το Μαρόκο σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης είδε τη φάση στο VAR και ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, θεωρώντας πως ο Σαΐς που ήταν εκτεθειμένος στην εκτέλεση φάουλ του Ζίγετς επηρέαζε τον Κουρτουά.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα για το Βέλγιο, καθώς το Μαρόκο ήταν πολύ καλύτερο και για άλλο ένα ματς οι Βέλγοι ήταν απελπιστικά κακοί.  Στο 73′ αποκαταστάθηκε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και αυτή τη φορά το γκολ του Μαρόκου μέτρησε, με τον Κουρτουά να κάνει ένα ακόμη τραγικό λάθος και να δέχεται γκολ στην κλειστή γωνία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαμπιρί. 

O Μαρτίνεθ στο 81′ έριξε στο ματς τον ανέτοιμο Λουκάκου και στο 82′ ο Φερτόνχεν πήρε την κεφαλιά από κόρνερ και έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μαρόκου.  Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, το Μαρόκο σφράγισε τον δίκαιο θρίαμβο με τον Ζίγετς να γυρίζει στην περιοχή και τον Αμπουκλαλ να στέλνει τη μπάλα στο παραθυράκι του Κουρτουά για το 2-0 στο 90+2′. Πλέον το Μαρόκο έχει 4 βαθμούς, το Βέλγιο 3 και κινδυνεύει με αποκλεισμό από τη συνέχεια.

Την επικράτηση του Μαρόκου μόλις ενας παίκτης την προέβλεψε στο ThrakiSportS Predictor και αυτος χωρις να βρει το ακριβες σκορ. Ολοι οι υπολοιποι έβλεπαν νίκη του Βελγίου και έτσι δεν έχουμε σχεδόν καμία ανκατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα του ThrakiSportS Predictor.