Μουντιάλ 2022: Ο Εμπαπέ έστειλε στους «16» τη Γαλλία μετά το 2-1 επί της Δανίας και διεύρυνε το προβάδισμα του MeDagkwseOSouares

Η Γαλλία προκρίθηκε και μαθηματικά στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ μετά την δύσκολη επικράτηση με 2-1 επί της Δανίας, καθώς έφτασε στους 6 βαθμούς και άφησε στον 1 τη Δανία και την Τυνησία. Η μοναδική εκκρεμότητα είναι η πρώτη θέση που θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. 

Η Γαλλία ήταν σαφώς ανώτερη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τους Δανούς να αμύνονται και να περιμένουν χώρο για αντεπίθεση.  Στο δεύτερο ημίχρονο η Δανία ισορρόπησε και κράτησε περισσότερο μπάλα στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα να μην απειλείται από τη Γαλλία.

Στο 60′ ήρθε η πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Γαλλία, με τον Γκριεζμάν να τη σπαταλά καθώς αν και βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ πέταξε τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ.  Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε το 1-0 για τους Γάλλους που εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που βρήκαν σε ανοιχτό γήπεδο. Ο Ερναντέζ έφυγε στην κόντρα, συνδυάστηκε υπέροχα με τον Εμπαπέ και ο τελευταίος πλάσαρε στη γωνία του Σμάιχελ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. 

Όμως η Δανία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά της Γαλλίας, που είχαν φανεί και στην πρεμιέρα με την Αυστραλία παρά το 4-1, έφτασε στην ισοφάριση πολύ γρήγορα. Στο 68′ ο Κρίστενσεν πήρε τη δεύτερη (!) κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή της Γαλλίας μετά από κόρνερ και νίκησε τον Γιορίς για το 1-1. 

Το ματς που είχε γίνει ροντέο θα μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε ομάδα. Στο 81′ η Δανία έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπρέιθγουέιτ να πλασάρει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιορίς. Στο 86′ όμως ήταν και πάλι η ώρα του Εμπαπέ, που μετά από γύρισμα στην περιοχή μπήκε σχεδόν με τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 της Γαλλίας. 

Ετσι η Γαλλία με 6 βαθμους προκρίθηκε, η Αυστραλία έχει 3 και ελπίζει, η Δανία και η Τυνησία έχουν απο 1 και ελπιζουν και αυτες αν ηττηθει η Αυστραλία. Σε ό,τι αφορά το ThrakiSportS Predictor, έχουμε το ξεχωριστό φαινόμενο ο πρωτοπόρος MeDagkwseOSouares να επιτυγχάνει τρίτο τρίποντο στην ημέρα βρίσκοντας και τρίτο σερι σκορ. Ετσι διευρυνε το προβάδισμα απο τον δεύτερο Tsan13 και έχει μάλιστα διαφορά ασφαλείας άνω των 3 βαθμών, αρα θα κλείσει δεδομενα το Σαββατόβραδο στην κορυφή.