Γ’ Εθνική: ΠΑΝΘΡΑΞ από τα παλιά κόντρα στον Ορφέα στο Θρακιώτικο ντέρμπι και με MVP τον Καλογρανά πάει πρωτοπόρος στην Δράμα

Μέρες τις περασμένης δεκαετίας των επιτυχιών ζει ο Πανθρακικός, αφού παρουσία 1000 περίπου φιλάθλων στο ΔΑΚ Κομοτηνής κέρδισε 3-0 τον γειτονικό Ορφέα Ξάνθης και απολαμβάνει μόνος την μοναξιά της κορυφή του 1ου ομίλου με 9 βαθμούς κάνοντας το απόλυτο και πάει την Τετάρτη στην Δράμα κόντρα σε ένα από τα φαβορί του ομίλου τον Πανδραμαικό.

Ο Νίκος Μπαχαριδης στο παιχνίδι αυτό έκανε κάποιες εσωτερικές αλλαγές για να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει την επόμενων παιχνιδιών στην Δραμα και στην Μηχανιώνα και ξεκίνησε ως βασικό για πρωτη φορά τον Θανάση Ντινα, και στο τέλος οι παίκτες του κέρδισαν το χειροκρότημα των φιλάθλων ακόμα και των λίγων Ξανθιωτών που ταξίδεψαν στην Κομοτηνη.

Ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά, μόλις στο 3′ το μακρινό σουτ του Γιαννακιτσιδη μπλόκαρε ο Γιουργουσης, ενω στο 12′ ο Ντίνας έπιασε σουτ η μπάλα πέρασε από το αριστερό γαμα της αντίπαλης εστίας. Στο 15′ ο Βασκος έδωσε ασιστ στον προωθημένο Καλογρανα που με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 44′ Ο Ορφέας απείλησε για πρωτη φορά αλλά ο Πασχάλακης μετά από κόντρα βρέθηκε απέναντι από τον Κοτσακη αλλα το σουτ που έπιασε σουτ το απομάκρυνε ο πρωην πορτέριε των ακαδημιών της Ξάνθης. Λίγο πριν το ημιχρονο στο 45′ από πλάγια ο Γιαννακιτσιδης έπιασε καλό σουτ αλλά υπέροχα έδιωξε σε κόρνερ ο Γιουργουσης.

Στο β’ μέρος στο 47 ο Ορφέας απείλησε για την ισοφαρισε όταν καλό σουτ του Πασχάλακη ο ο Κοτσακης μπλόκαρε την μπαλα με διπλή προσπάθεια. Στο 52′ νεο καλό σουτ Γιαννακιτσιδη ο Γιουργούσης έδιωξε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Δύο λεπτά αργότερα ο Καλογρανας με σουτ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-0. Στο 71′ ο Φουρλαταρας που μπήκε ως αλλαγή βρέθηκε απέναντι στον Γιουργουση αλλα αυτός μπλόκαρε την μπαλα. Στο 82′ ο Γκουτσιδης που μπήκε τελευταία στιγμη στην αποστολή και πέρασε και αυτός ως αλλαγή δεν έπιασε καλά σουτ με τον Γιουργουση να κρατά το 2-0, ενω και στο 84′ το σουτ του πρωτου σκορερ του πρωταθλήματος Βασκου πέρασε λίγο άουτ. Στο 91′ ο Φουρλαταρας με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ο Πανθρακικός με την νίκη του αυτή πέτυχε το 3/3 σε νικες και σε τριάρες στις πρώτες αγωνιστικές και δίνει ένα κομβικό αγώνα την Τετάρτη στην Δράμα κόντρα στον δυνατό Πανδραμαικό που επικράτησε άνετα του Ορφανίου. Από την άλλη ο μέτριος Ορφέας Ξάνθης του Χατζημεστή μετά τις δυο σερί νίκες στην έδρα του γνώρισε την πρώτη του ήττα και την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον Θερμαικό Θέρμης.

Διαιτητής ήταν ο Κωστούλας της ΕΠΣ Άρτας, με επόπτες τους Κατσαντούρα (ΕΠΣ Μακεδονίας) και Γεωργαντέλη (ΕΠΣ Καβάλας).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Κοτσακης, Καλογρανας (86′ Παχουμης), Σιδηρόπουλος, Σαπναράς, Σμαλης, Γιαννακιτσιδης, Κωσταρελης (66′ Φουρλαταρας), Βασκος (86′ Τσωλας) Αντωνιάδης, Ταντζου (73′ Γκουτσιδης), Ντινας (66′ Χακαν)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γιουργουσης, Χακή Τζαμπαζ (47′ Αχμετ Κοντο), Κατρανιτσας, Καλαιτζοπουλος, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Ιωαννίδης, Τσάκαλος (46′ Αλαγκιοζιδης), Κουκουριγκος (75′ Μελισσοπουλος), Τορομανιδης, Πασχάλακης(67′ Σουκρη)