Γ’ Εθνική: Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα ο Διγενής Λακκώματος – Αφαιρέθηκαν οι νίκες από Αρίων Ξάνθης και ΓΑΣ Κομοτηνή

Πολύ σύντομη αποδείχθηκε η πρώτη πορεία του Διγενή Λακκώματος, αφού μετά το 0/7 στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και τις οικονομικές δυσκολίες, αποφάσισε να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ, το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται με ρεπό για τις ομάδες που αγωνίστηκαν και θα αγωνιστούν με τον Διγενή, από την στιγμή που η ομάδα αποσύρθηκα πριν την ολοκλήρωση του 1ου γύρου.

Αυτό σημαίνει ότι αφαιρούνται οι νίκες από τον ΓΑΣ Κομοτηνή και τον Αρίων Ξάνθης, καθώς αμφότεροι είχαν επικρατήσει εκτός έδρας με 84-85 και 49-83 αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ: «Το Σωματείο ΑΣ Διγενής Λακκώματος, με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 27/22-11-2022 συνεδρίαση του Δ.Σ. του, αποφάσισε την αποχώρηση του από το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (6ος όμιλος) για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023.

Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το Σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με τον Διγενή Λακκώματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. Βδ του Πειθαρχικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ. σωματείο που αποχωρεί κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου ακυρώνονται όλα τα αποτελέσματα στους αγώνες τους οποίους μετείχε και δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου αυτής.

Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Ειδικής προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών το σωματείο ΑΣ Διγενής Λακκώματος υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του αντίστοιχου Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024».