Μουντιάλ 2022: Η Σενεγάλη έκανε το χρέος της νικώντας το Κατάρ και ανεβάζοντας στην κορυφή του ThrakiSportS Predictor τον Juankara

Η Σενεγάλη έκανε το χρέος της απέναντι σε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του Μουντιάλ, αν όχι την πιο αδύναμη, που δεν είναι άλλη από αυτή των διοργανωτών του Κατάρ.

Οι Αφρικανοί επικράτησαν των γηπεδούχων με 3-1, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ποιότητας του Κατάρ αλλά κυρίως τα τραγικά αμυντικά λάθη. Το Κατάρ πάντως έδειξε κάποιες αρετές, ειδικά στην επιθετική δημιουργία, στο τελευταίο ημίωρο του ματς και πέτυχε και το πρώτο γκολ του στην διοργάνωση. 

Στο πρώτο μέρος, η Σενεγάλη είχε τον έλεγχο του αγώνα και γύριζε τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Κατάρ. Χωρίς να χάνει ευκαιρίες, φαινόταν ότι θα σκοράρει και το κατάφερε στο 41′ μετά από τραγικό αμυντικό λάθος του Κούκι, που έστρωσε τη μπάλα στον Ντιά, με τον Σενεγαλέζο φορ να «εκτελεί» τον Μπαρσάμ για το 1-0. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τη Σενεγάλη να σκοράρει εκ νέου μετά από υπέροχη κεφαλιά του Ντιεντιού από εκτέλεση κόρνερ στο 48′. 

Κάπου εκεί οι παίκτες του Αλιού Σισέ μάλλον χαλάρωσαν υπερβολικά, με αποτέλεσμα το Κατάρ να…περάσει τη σέντρα και να αρχίσει να παίρνει τον έλεγχο του ματς. Μάλιστα οι διοργανωτές έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες από το 60′ μέχρι το 70′ να πετύχουν το παρθενικό τους γκολ, αλλά ο γκολκίπερ Μεντί ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν για την εστία των Σενεγαλέζων

Το πολυπόθητο γκολ για το Κατάρ ήρθε στο 78′ όταν ο Μοχάμαντ σέντραρε από δεξιά και ο Μουντάρι με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Μεντί και μείωσε σε 1-2. Στο 84′ η Σενεγάλη αποκατέστησε την τάξη, με τον Μπαμπά Ντιένγκ να αξιοποιεί στο έπακρο την άψογη ασίστ του Εντιαγέ, και να νικά τον Μπαρσάμ για το 1-3. 

Η Σενεγάλη έφτασε στους 3 βαθμούς ενώ το Κατάρ παραμένει χωρίς βαθμό στη διοργάνωση.

Αναφορικά με το ThrakiSportS World Cup Predictor, δυο παίκτες βρηκαν το ακριβές σκορ, οι Juankara και Hand of God. Μάλιστα, ο πρωτος με το τρίποντο που σημείωσε ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της μεγάλης παρέας που έχει δημιουργήσει το ThrakiSportS για να περνάμε διασκεδάζοντας αυτό το Μουντιάλ ενω ο δευτερος ανεβηκε στην 2η θεση.