Μουντιάλ 2022: Πάρτυ με 7-0 της Ισπανίας επί της Κόστα Ρίκα, αμετάβλητη η κατάσταση στο ThrakiSportS Predictor

Με…φούρια μπήκε η «φούρια ρόχα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους Ισπανούς διεθνείς να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κόστα Ρίκα, συντρίβοντάς την στο..ρελαντί με 7-0.

H Ισπανία πέυχε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ιστορίας της στο Μουντιάλ, ενώ είναι εντυπωσιακό πως είχε επτά σουτ στην εστία και πέτυχε ισάριθμα γκολ, κάτι που δείχνει και την αμυντική ανυπαρξία της Κόστα Ρίκα. 

Στο πρώτο μέρος, η Ισπανία απείλησε στα πρώτα λεπτά και στο 11′ έφτασε στο 1-0 με ωραίο «σκαψιματάκι» του Όλμο που νίκησε τον Κέιλορ Νάβας. Δέκα λεπτά αργότερα, και με την Κόστα Ρίκα να μην μπορεί να ακουμπήσει μπάλα, ήρθε το 2-0 με ωραίο πλασέ του Ασένσιο και στο 31′ ο Φεράν Τόρες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ζόρντι Άλμπα για το 3-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ισπανία κατέβασε ταχύτητα ενόψει και των υπόλοιπων αγώνων αλλά έφτασε και σε τέταρτο γκολ με τον Φεράν Τόρες να εκμεταλλεύεται άλλο ένα λάθος στην άμυνα και με υπέροχη προσπάθεια να νικά από κοντά τον Κέιλορ Νάβας στο 54′. Ο Λουίς Ενρίκες προχώρησε σε αρκτές αλλαγές αλλά και πάλι η φούρια ρόχα πίεσε και όποτε ήθελε πετύχαινε γκολ. Στο 75′, ο Γκάβι με υπέροχο πλασέ με το εξωτερικό έγραψε το 5-0 για τους Ισπανούς, με τον Κέιλορ Νάβας να βλέπει τους αμυντικούς τους να αδυνατούν να μαρκάρουν έστω και για το θεαθήναι.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Νάβας παρενέβη σε γύρισμα μέσα στην περιοχή αλλά κανείς Κοσταρικανός αμυντικός δεν μπόρεσε να κόψει και ο Σολέρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 6-0. Το μαρτύριο της Κόστα Ρίκα δεν τελείωσε εκεί καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε και ο Μοράτα, γράφοντας το 7-0, ενώ στο 90+6′ χάθηκε και εύκαιρία για όγδοο γκολ, αλλά το σουτ του Μοράτα πέρασε άουτ. 

Αυτό είναι το 18ο ματς στην ιστορία όλων των Μουντιάλ που μία ομάδα πετυχαίνει επτά ή περισσότερα γκολ. Πλέον Ισπανία και Ιαπωνια έχουν από 3 βαθμούς στον 5ο Όμιλο ενω χωρις βαθμο ειναι Γερμανια και Κοστα Ρικα.

Τη νίκη της Ισπανίας προέβλεψαν σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στο ThrakiSportS World Cup Predictor, αλλά κανείς δεν βρήκε το ακριβές σκορ ούτε έστω το πλησίασε. Ετσι όλοι πλην τριών που είχαν ποντάρει είτε στην ισοπαλια είτε στο διπλο της Κοστα Ρικα πρόσθεσαν απο εναν βαθμο στην συγκομιδη τους. Ο livebird Γιάννης Κεσόπουλος εξακολουθεί να ειναι στην κορυφή.