ΕΠΣ Θράκης: Πέρασε «αέρας» η Ελπίδα Σαπών στο ντέρμπι κορυφής στην Γρατινή! Καθοριστικό το χαμένο πέναλτι για την Δόξα

Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση ιδίως νετά την μέτρια εικόνα με το Θρυλόριο πραγματοποίησε στο γήπεδο «Χρήστος Ιομερης» της Γρατινης  η Ελπίδα Σαπών καθώς στο ντέρμπι κορυφής και ίσως και τίτλου επικράτησε με 2-4 της τοπικής Δόξας και πέρασε πλέον μόνη στην κορυφή χαλώντας και το απόλυτο της αντιπάλους του.

Κομβικό σημείο της αναμέτρησης ήταν το δεκάλεπτο 30-40′ που έκριναν το ντέρμπι και ιδίως το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων. Όπως και στον αγώνα με το Πόντο Θρυλορίου κέρδισαν πέναλτυ στο 30′ που καταλόγισε ο διαιτητής Τομάρας και αμφισβητήθηκε από την Ελπίδα αλλά ο Ζήσης Νάνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον Νεοκοσμιδη που έπεσε σωστά κρατώντας το μηδέν. Στην συνέχεια ανέβηκε η Ελπίδα και με δύο τέρματα των Γεωργαντζά στο 35′ και του σκόρερ της Βουνιδη τρία λεπτά αργότερα έγινε το 0-2. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν έχασαν στο ξεκίνημα μια ευκαιρία με τον Νάνο, όμως στο 51′ ο κορυφαίος της αναμέτρησης Θωμάς Γεωργαντζάς και πάλι έκανε το 0-3. Στο 64′ σε μια φάση διαρκείας το σουτ του Βουνίδη έδιωξε ασθενώς ο πορτιέρο η μπάλα έφτασε στον Παπαεμμανουήλιδη με τον Βγενόπουλο να διώχνει και πάλι με τον Σοπιάδη από κοντά με πλασέ να κάνει το 0-4. Η Δόξα Γρατινής πίεσε και στο 65′ ο πρώτος σκόρερ της ομάδος ο Νάνος με πλασέ μείωσε σε 1-4. Λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης στο 92′ ο Χαριτόπουλος  στην προσπάθεια του να διώξει την μπαλα την έστειλε στο δοκάρι της εστίας του και ο Ξενάκης με πλασέ από κοντά μείωσε στο τελικό 2-4.

Η διαιτησία των Τομαρά, Γκιόση και Δροσίνη ήταν καλή εαν εξαιρέσουμε καποιες διαμαρτυρίες στο πέναλτι των γηπεδούχων.

Πλεον η Ελπίδα πέρασε πρώτη με 13 βαθμούς και 4 νικες σε 5 αναμετρήσεις και την επόμενη αγωνιστική έχει εύκολο ματς αφού φιλοξενεί τις Ελπίδες. Από την άλλη η Δόξα Γρατινής έμεινε στους 12 βαθμούς χάνοντας το αήττητο και το απόλυτο και την επόμενη αγωνιστική δοκιμάζεται στο ενισχυμένο φετος Κόσμιο.

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Γεμενετζής): Βγενοπουλος, Κελεσίδης (78′ Αλ Ομπισατ), Χασάν Εφέ, Χασάν Μέριτς, Τελιος, Λάκκας, Νάνος, Δρακουλης, Φονταλης (66 Κατσίκης), Βάρδας (53′ Σπηλιοτοπουλος), Ξενάκης.   

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Νεοκοσμιδης, Τζωρτζακης, Στριλιγκας (87′  Χαριτόπουλος ) Λαφαρας, Χατζόγλου, Παπαεμμανουήλιδης, Γεωργαντζάς, Τριαντοπουλος, Βουνίδης (73′ Γούλας, 85′ Γεωργουσης), Τοπαλι (85′ Χατζηαντωνίου), Σοπιαδης (73 Αθανασιαδης)