Ανώνυμος φίλαθλος του… Ηρακλή «κάρφωσε» τον Γιώργο Σαββίδη στην ΕΕΑ για το βούλευμα σχετικά με τον εμπρησμό στην Ξάνθη

Από ανώνυμη καταγγελία πολίτη που υπογράφει ως… φίλος του Ηρακλή ξεκίνησε η υπόθεση της κλήσης σε απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Γιώργου Σαββίδη σχετικά με την παραπομπή του σε δίκη, που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορά (και) τον εμπρησμό αυτοκινήτου συγκενικού προσώπου του Λουτσέσκου στο Σαλέ της Ξάνθης το καλοκαίρι του 2015.

Την αποκάλυψη του εγγράφου κάνει η ιστοσελίδα sdna που κάνει λόγο για «πρακτικές των κατευθυνόμενων κρατικών μηχανισμών». Οπως σημειώνει η ιστοσελίδα, «την πρώτη φορά, η προσπάθεια από την… Αυγενάκειο Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη, είχε καταλήξει σε φιάσκο ολκής. Με τα ίδια σχεδόν πρόσωπα, που συνεχίζουν στο πόστο τους για να ολοκληρώσουν το… έργο τους, η ΕΕΑ επανήρθε πρόσφατα, και επιχειρεί από το πουθενά να βάλει μπουρλότο στο πρωτάθλημα και να στείλει στο σκαμνί του αθλητικού δικαστή τον ΠΑΟΚ».

Στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ήταν μία ανώνυμη επιστολή στην οποία είχε στηριχθεί η καταγγελία του Ολυμπιακού. «Τώρα, ω της σύμπτωσης, είναι μία ανώνυμη επιστολή από έναν φίλο του «Ηρακλή» την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το SDNA. Ίδια πρόσωπα, ίδια μεθοδολογία, ίδιος στόχος: η τιμωρία του ΠΑΟΚ», σχολιάζει η ιστοσελίδα.

Το δημοσίευμα προσθέτει: «Η επιστολή εστάλη στον πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Τζουλάκη, η οικογένεια του οποίου συνδέεται με κουμπαριά με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και ως δια μαγείας αμέσως προέκυψε το… πόρισμα για κώλυμα του Γιώργου και του Νίκου Σαββίδη, από τη συγκεκριμένη δικογραφία χαρακτηρίζοντας “αμετάκλητο”, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο τα αδέρφια Σαββίδη παραπέμπονται σε δίκη. Τι σημασία είχε αν δεν είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από το βούλευμα για να καταστεί ψευδής η υπεύθυνη δήλωση όπως επιτάσσει ο νόμος; Δεν θα άφηναν μια λεπτομέρεια να χαλάσει το αφήγημα στοχοποιώντας την οικογένεια Σαββίδη». 

Το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής:

«Ο φάκελος λοιπόν με βάση τον οποίο «συγκεντρώθηκαν στοιχεία» για να κληθεί σε απολογία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκρυβε ένα μικρό θησαυρό: Την «ανώνυμη επιστολή» που είχε από τον «έντιμο πρόεδρο της ΕΕΑ» μια θερμή παράκληση: «να μην μείνει κανένας ατιμώρητος». Η επιστολή αυτή είναι μέσα στο φάκελο! Δεν έχει πρωτοκολληθεί καν όπως βλέπετε, παρόλα αυτά αποτελεί… αδιάσειστο στοιχείο. Για αυτό και σήμερα τη φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας για να λάβει γνώση ο φίλαθλος κόσμος και να γνωρίζει ποιους κρατικούς μηχανισμούς… εμπιστεύεται. Να γελάς ή να κλαις με τις πρακτικές τους;

Για να γίνει απολύτως κατανοητό: Η ΕΕΑ δέχθηκε ότι ένας «πολίτης» είχε στα χέρια του μια δικογραφία (!) κι ένα βούλευμα (!), έγραψε και μια επιστολή και τους την έστειλε. Κι η ΕΕΑ καθάρισε τη… μπουγάδα καλώντας σε απολογία τον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Σαββίδη!

Δεν έχει σημασία αν όλη η υπόθεση εξελιχθεί σε ένα ακόμα φιάσκο. Ούτε καν αν η ίδια η ΕΕΑ συνειδητοποιήσει τι γκέλα έκανε. Εδώ πρέπει να αναδεχθεί η δυσωδία που αποπνέει το σύστημα με πρακτικές που παραπέμπουν σε χουντικά καθεστώτα». 

Συμφωα παντα με το sdna, το πλήρες περιεχόμενο της ανώνυμης επιστολής έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε

Είμαι βέβαιος ότι είστε ενήμερος για την συνημμένη δικογραφία που αφορά σε μαφιόζικες ενέργειες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Είμαι επίσης βέβαιος ότι ως άνθρωπος έντιμος και με κύρος θα προχωρήσετε την συγκεκριμένη υπόθεση στις αρχές, ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να μπορούμε να ελπίσουμε ότι δεν θα μείνει κανένας ατιμώρητος. 

Ένας σκεπτόμενος φίλαθλος του Ιστορικού «Ηρακλή» Θεσσαλονίκης».