Γ’ Εθνική: «Κάλπαζε» στην λάσπη ο πρωτοπόρος Πανθρακικός επικρατώντας του Βύρωνα στην Καβάλα (+photos)

Με σπουδαίο διπλό κυρίως ψυχολογίας για τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τον κόσμο της ομάδας που αδημονεί για νέες επιτυχίες, έφυγε από το Βερουλειο Στάδιο της Καβάλας ο Πανθρακικός επικρατώντας σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο με 1-3 του δυνατού Βύρωνα και συνεχίζοντας από τα μπαράζ ανόδου ένα μεγάλο σερί επιτυχίων.

Οι παίκτες του Νίκου Μπαχαριδη που έστησε καταπληκτικά την ομάδα έκαναν μια σπουδαία εμφάνιση, χειροκροτήθηκαν από τους 200 περίπου αντίπαλους Καβαλιώτες οπαδούς που τους ευχήθηκαν την άνοδο. Ο Πανθρακικός κόντρα σε ένα υπολογίσιμο αντίπαλο που προ ημερών αναμετρήθηκαν σε φιλικό αγώνα και πέρυσι στα μπαράζ πήρε μια μεγάλη και δικαιότατη νίκη κάνοντας το 2/2 και παίζοντας την επόμενη εβδομάδα στο ΔΑΚ κόντρα σε πιθανότατα με πολύ κόσμο ΔΑΚ Κομοτηνής κόντρα στον επίσης πρωτοπόρο Ορφέα Ξανθης.

Μέτριας ποιότητας παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον Πανθρακικό να έχει ελαφρώς τη πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, ωστόσο, να απειλήσει ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, αν αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Γιαννακιτζίδη στο 11′ που πέρασε μόλις άουτ. Ο Πανθρακικός άνοιξε το σκορ στον 26΄όταν από σουτ του Τανζού η μπαλα κόντραρε εφτασε στον Βάσκο, ο οποίος με κοντινό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 0-1.

Στο 30′ λεπτά μετά από σέντρα σουτ του Μπαικαρα ο Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού σκόραρε κανοντας μια ωράια προσποίηση αδειάζοντας τον Ναουμίδη και με εύκολο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 35′ σε σουτ του Βασκου ο Αθανασίου μπλόκαρε την μπαλα, με τον Βύρωνα να απειλεί στο 43′ όταν σε σέντρα σουτ του Παντελίδη δεν μπόρεσε ο Πτηνοπουλος να μειώσει από καλή καλή θέση με τις δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με 2 γκολ διαφορά.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανθρακικός μπήκε καλά και στο 48′ ο Γκουτσιδης που πήρε την θέση του Αρετά έπιασε καλό σουτ αλλά ο Τσερπές έσωσε πάνω στην γραμμή το 0-3. Ο Βύρωνας ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της αναμέτρησης στο 53΄, όταν ο Δερμιτζάκης με δυνατή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του νεοεισελθόντα Παπαδόπουλου έστειλε τη μπάλα στο τέρμα του Κοτσάκη, μειώνοντας σε 1-2. Στο 54′ είχαμε δεκάλεπτη διακοπή όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας χτύπησαν τα κεφάλια τους ο Δερμιτζάκης και ο Σιδηρόπουλος με τον παίκτη των πρασίνων να αιμορραγεί ωστόσο να σφίγγει τα δόντια μια ακόμη φορά και να συνεχίζει το ματς. Στο 65 ο Βασκος βρέθηκε απέναντι στον Αθανασίου ο οποίος έδιωξε έξοχα σε κόρνερ. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, έχοντας μάλιστα δοκάρι στο 71΄με τη κεφαλιά του Τουμανίδη μετα από φαουλ του Παπαδόπουλου να γλύφει την δοκό. Στο 75′ το φάουλ του Γκουτσιδη πέρασε λίγο άουτ και στο 80′ ο Σμαλης με υπέροχη σέντρα βρήκε τον Βάσκο που με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το ματς τελείωσε κοντά στο 100′ λόγω της δεκάλεπτης διακοπής, με τον Βυρωνα στο 92′ να έχει μια ευκαιρία όταν ο Λουκοβίτης έπιασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλντι με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτσακη με τον Πανθρακικό στο 98′ να έχει ένα ακομα καλό σουτ με τον Γκουτσίδη αλλα να νικιέται μια ακόμη φορά από τον έμπειρο Αθανασίου που έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Πανθρακικός έτσι έφτασε στους 6 βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα σε ένα κατάμεστο ΔΑΚ θα φιλοξενήσει τον ισόβαθμο Ορφέα Ξάνθης, ενώ ο Βύρωνας θα πάει στην Θερμη όπου θα φιλοξενηθεί από τον Θερμαϊκό.

ΒΥΡΩΝΑΣ (Καζεπίδης): Αθανασίου, Τσερπές, Ιβανίδης (82′ Λουκοβίτης), Ναουμίδης, Τουμανίδης, Γκατσολάρι, Α. Δερμιτζάκης, Παντελίδης (82′ Π. Δερμιτζακης), Πτηνόπουλος, Σιδηρόπουλος, Χατζόπουλος (46′ Παπαδοπουλος)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Κοτσάκης, Αρετάς (46′ Γκουτσίδης), Καλογρανάς, Σιδηρόπουλος, Γιαννακιτσίδης (72′ Ντίνας), Κωσταρέλης (60′ Σμάλης), Σαπνάρας, Χακάν (85′ Παχούμης), Μπαϊκαρά, Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού, Βάσκος (85′ Φουρλαταρας)