Γ’ Εθνική: Για το 2/2 Πανθρακικός και Ορφέας, τους πρώτους βαθμούς ψάχνουν Αλεξανδρούπολη και Άβατο (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται την Κυριακή 20/11 ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής με την 2η αγωνιστικήστην οποία έχουμε σημαντικά παιχνίδια σε Έβρο, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Ο Πανθρακικός στην πρώτο του ταξίδι εκτός Κομοτηνής θα αντιμετωπίσει στο Βερούλειο Καβαλας τον τοπικό Βύρωνα με τις δυο ομάδες να ξεκινούν με νίκες στο πρωτάθλημα (3-0 την Αλεξανδρούπολη ο Πανθρακικός, 3-2 στο Ορφάνι ο Βύρωνας) και θέλουν να συνεχίσουν με νίκες. Ο Πανθρακικός πάνοπλος και με τον Θανάση Ντίνα πιθανότατα να κάνει το ντεμπούτο του και με αρκετούς εκδρομείς από την Κομοτηνή θέλει να ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα στην επιστροφή του μετά από μια πενταετία στις Εθνικές κατηγορίες και 18 μετά την τελευταία χρόνια του στην Γ’ Εθνική όπου πήρε και την άνοδο. Πέρυσι οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 για τα μπαράζ ανόδου.

Στο γήπεδο του ΑΟΞ ο Ορφέας Ξάνθης υποδέχεται όχι σαν ΓΣ Ξάνθη ακόμα μια ακόμη ομάδα από την Καβάλα που πέρυσι υποβιβάστηκε αλλά τελικά όπως και ο Νέστος Χρυσούπολης παρέμεινε στην Γ’ Εθνική. Ο Ορφέας του Μπαμπη Χατζημεστή είναι πλήρης και θέλει να κάνει το 2/2 κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου του Δημήτρη Σίτσα που ετοίμασε την ομάδα του σχεδόν σε ένα μήνα για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ξεκίνησε με ήττα 2-3 τις υποχρεώσεις της κόντρα στον Βύρωνα. Η προιστορία είναι με την ομάδα της Ξάνθης που στους 3 αγώνες της με το Ορφάνι στις δυο τελευταίες σεζόν έχει ισάριθμές νίκες με τέρματα 8-2. Πέρυσι ο Ορφέας επικράτησε με 3-0 στην έδρα του.

Στην Αλεξανδρούπολη η τοπική ομάδα μετά το βαρύ 0-3 από τον Πανθρακικό, υποδέχεται τον Θερμαικό Θέρμης με στόχο να μπει με το δεξί στο «Φωτης Κοσμάς» όπως τυχαία έκανε και πέρυσι με την ομάδα της Θεσσαλονικης επικρατώντας με 2-1. Η ομάδα του Νικου Ουσταμπασίδη έχει κάποιες απουσίες στην άμυνα, ωστόσο οι Εβρίτες είναι αποφασισμένοι για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ενισχυμένο Θερμαικό του έμπειρου φορ Θανάση Παπαζογλου που μετά από χρόνια επέστρεψε Θεσσαλονίκη και του Τίτο Στοίνοβιτς που πέρτσι αγωνιστηκε και με τις φανέλες των δυο ομάδων έχοντας δυο νίκες!

Τέλος στο Παραλίμνιο ο ελλιπής Άρης Αβάτου αν και με καλή προιστορία εκεί, έχει την δυσκολότερη αποστολή κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα του Νικου Καραμπετάκη, αφού οι Σερραίοι είναι από τα φαβορί στον όμιλο έχοντας δυο παιδιά του Αβάτου φέτος στις τάξεις τους, τον αρχισκόρερ του Αρη Κοσμά Γκέκα και τον Κώστα Καρατλίδη που φέτος επέστρεψε στις Σέρρες. Ο Κώστας Μπεδρελής έχει πολλές σημαντικές απουσίες με έμπειρους παίκτες όπως ο Κουτσούμπας και Πάρης Κοτόπουλος αλλά και άλλα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα. Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί από το 2017 εννιά φορές με το Άβατο να έχει 4 νίκες, ο ΑΠόλλωνας 3 και δυο ματς έληξαν ισόπαλα. Στο Παραλίμνιο σε 5 ματς οι δυο ομάδες έχουν από 2 νίκες και ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Tα υπόλοιπα 3 παιχνίδια, Αγροτικός Αστέρας – Καμπανιακός, Δόξα Δράμας – Καβάλα και Νέστος Χρυσούπολης – Πανδραμαϊκός είναι γειτονικά ντέρμπι και μάλιστα στο τελευταιο οι δυο ομάδες έχουν κόντρα μετά τα περσινά που εγιναν στην τελευταία αγωνιστική που στοίχησε τον υποβιβασμό των Καβαλιωτων, άσχετα τι έγινε τελικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Βύρωνας – Πανθρακικός
Απόλλων Παραλιμνίου – Άρης Αβάτου
Αγροτικός Αστέρας – Καμπανιακός
Δόξα Δράμας – Καβάλα
Αλεξανδρούπολη FC – Θερμαϊκός Θέρμης
Νέστος Χρυσούπολης – Πανδραμαϊκός
Ορφέας Ξάνθης – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
ΡΕΠΟ: Ποσειδών Μηχανιώνας