Συνάντηση Μέτιου με τον σύλλογο «Φίλαθλοι Φενερμπαχτσέ στη Δυτική Θράκη» στην έδρα της ΠΑΜ-Θ και αντιδράσεις από τον Έβρο

Αντιδράσεις στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη».

Θυμίζουμε ότι η χρησιμοποίηση του όρου «Δυτική Θράκη» προκάλεσε μέχρι και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη του προέδρου του Πόντου Θρυλορίου Μιχάλη Κακουλίδη, ο οποίος ζητά την ακύρωση της αναγνώρισης του συλλόγου ενώ για το θέμα είχε τοποθετηθεί και ο γνωστός νομικός της Ξάνθης, Στέργιος Γιαλάογλου, ο  οποίος έκανε λόγο για «ανεπάρκεια δικαστή» και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την «εθνική κυριαρχία» και «εδαφική ακεραιότητα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, οπως σχολιάζει η “Φωνη της Ροδόπης”, η συνάντηση δεν έγινε γνωστή από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η οποία συνηθίζει να στέλνει δελτία Τύπου για παρόμοιες συναντήσεις, αλλά από την επίσημη σελίδα του Συλλόγου στο facebook. Ωστόσο, την αντίδραση της εξέφρασε η δημοσιογράφος της ΔΕΛΤΑ TV και συνεργάτιδα της ΠΕΔ ΑΜΘ, Κατερίνα Καλεντερίδου, η οποία σε ανάρτηση της μιλάει για έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά του Μέτιου.

«Δεν συνηθίζω να σχολιάζω δημόσια πολιτικές κινήσεις. Αυτή η εικόνα όμως, νομίζω, πως εξοργίζει τους πάντες.
Την ώρα που καθυστερεί η δικάσιμος για την προσβολή της απόφασης έγκρισης του συλλόγου, τα μέλη του ΔΣ του «συλλόγου» , υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ. Λίγο νωρίτερα προηγήθηκε η συνάντησή τους με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.
Αποδέχεται η ΠΑΜΘ τον όρο ‘’Δυτική Θράκη’’;;; Κάποια στιγμή θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Τα πράγματα στη Θράκη ήταν και είναι πολύ σοβαρά και τέτοια αντιμετώπιση περιμένουμε από τους πολιτικούς μας.
Η Θράκη δεν έχει ανάγκη από δημόσιες σχέσεις , έχει ανάγκη από γενναίους πολιτικούς», έγραψε στην ανάρτηση της.