Συγκλονιστικός Λουτσιάνο για διάλυση ΑΟΞ, Μελιόπουλο, ξύλο στο Κυβερνείο και Πανόπουλο: «O ΑΟΞ έπρεπε να ξεκινάει κάθε σεζόν με 5 χιλιάδες διαρκείας» (+video)

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στους betarades ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ Λουτσιάνο Ντε Σόουζα.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη σημερινή κατάσταση του αγαπημένου του ΑΟΞ, την υπόθεση Μελιόπουλου, τον Χρήστο Πανόπουλο, το επεισόδιο στο γνωστό μαγαζί της Ξάνθης «Κυβερνείο», τη μη στήριξη του κόσμου της Ξάνθης κ.α.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τη διάλυση της Ξάνθης: «Κρύβονται πολλά πράγματα από πίσω. Το θέμα είναι ποια είναι η αλήθεια. Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά στεναχωριέμαι μαζί με τους φιλάθλους. Δεν είναι μια ομάδα που αξίζει να μην υπάρχει πια με τόσα γήπεδα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Συζητούσα με τον Έμερσον και με άλλους συμπαίκτες μου. Είναι μάνατζερ και με ρώτησε για να πάμε κανέναν παίκτη στην ομάδα. Όταν του είπα ότι διαλύθηκε, δεν το πίστευε. Δεν ξέρω αν ξαναγίνει αυτό που ήταν. Η ομάδα έχει δώσει τους μεγαλύτερους παίκτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις αποφάσεις Πανόπουλου: «Του δίνω ένα δίκαιο γιατί μετά από τόσα χρόνια δεν στήριζε ο κόσμος. Η Ξάνθη με όλα αυτά που έχει κάνει, έπρεπε να ξεκινάει κάθε σεζόν με 5 χιλιάδες διαρκείας. Κουράστηκε ο κ. Πανόπουλος. Θα μπορούσε όμως όταν έφυγε, να βάλει τους ανθρώπους του να ψάξουν ποιος άνθρωπος είναι ο αντικαταστάτης του. Αυτός έβαλε τις βάσεις, πούλησε τους καλύτερους παίκτες, έχει μαλώσει, έχει χάσει ύπνους για την ομάδα. Έπρεπε να ψάξει καλύτερα που θα παραχωρήσει τον σύλλογο».

Για τον Δημήτρη Μελιόπουλο: «Όταν τον είδα από μόνος μου, ξεχώρισε κατευθείαν. Κατάλαβε αμέσως ότι υπήρχε ταλέντο και ποιότητα πάνω του. Άξιζε να του δώσω σημασία. Δεν ήξερα όμως ότι είχε αρκετά οικογενειακά προβλήματα. Δεν ήξερα τις λεπτομέρειες, ήμουν βοηθός του Λουτσέσκου. Μαζί μου ήταν άψογη η συμπεριφορά του. Θυμάμαι μέχρι και σήμερα τις συμβουλές που του έδινα. Του είπα ότι θα συναντήσει πολλά εμπόδια και πρέπει να πατάει στα πόδια του. Δεν ξέρω αν στην συνέχεια τον παράτησαν. Εγώ ότι του έλεγα το δεχόταν. Όλοι αυτοί που ήταν δίπλα του έπρεπε να ανοίξουν της κεραίες του και να τον προστατέψουν. Εγώ είχα πει και στον κ. Πανόπουλο ότι έχει διαφορά από τους υπόλοιπους, ακόμα και τους ξένους της ομάδας. Εγώ θα τον έβαζα και νωρίτερα να παίξει. Έπρεπε να τον βοηθήσουν να συνδυάσει τις σπουδές με το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν από πλούσια οικογένεια, ήταν χωρισμένοι οι γονείς του».

Για το επεισόδιο στο Κυβερνείο: «Είμασταν με τους συμπαίκτες μου στο Κυβερνείο και ήταν και παίκτες του Άρη, γιατί είχαμε παίξει μαζί τους. Δεν θυμάμαι το αποτέλεσμα. Νομίζω ή κάναμε ισοπαλία ή είχε κερδίσει ο Άρης. Οι άνθρωποι του μαγαζιού ήταν φίλοι μας και είναι μέχρι σήμερα. Είμαστε σε μια πλευρά του μαγαζιού και είχε πολύ κόσμο. Μπήκαν κάτι Ρωσοπόντιοι μέσα στο μαγαζί και μερικοί μπήκαν μέσα μεθυσμένοι, είχαν και μια γιορτή. Ήρθε ένας από πίσω μου και με βάρεσε. Εγώ έπεσα γιατί δεν τον είχα δει καν. Ήρθε ασθενοφόρο, εγώ ξύπνησα στο Νοσοκομείο. Με χτύπησε χωρίς λόγο, δεν γινόταν ούτε φασαρία ούτε τίποτα. Είχα ένα φίλο Αρμένο μαζί μου, κάναμε παρέα, τον Γρηγόρη Νταμπογιάν. Μου εξήγησε τι έγινε στο Νοσοκομείο, δεν θυμόμουν τίποτα. Του είπα ότι θέλω να μου βρουν ποιος είναι. Το ίδιο βράδυ βρήκα αυτόν που με χτύπησε. Μου εξήγησε ότι όταν μπήκαν μέσα στο μαγαζί, νόμισαν ότι γινόταν φασαρία. Στην πραγματικότητα δεν γινόταν τίποτοα, όλοι χόρευαν και περνούσαν καλά. Αυτός νόμισε ότι εγώ πείραξα μια γυναίκα και ήρθε και με χτύπησε. Αυτός μετά έφαγε ξύλο από την ασφάλεια του μαγαζιού, ο οποίος ήταν φίλος μου. Στην παρέα μας ήταν και οι παίκτες του Άρη. Ο Σηφάκης, ο Πρίττας και άλλοι φίλοι. Οι εφημερίδες έγραφαν διάφορα και μετά είχα θέμα στο σπίτι, η γυναίκα μου νόμισε ότι εγώ πείραξα κοπέλα και με χτύπησε ο άντρας της».