Μουντομπάσκετ 2023: Πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο με «Στεφ Λάρυ» και πανηγύρια από τους Θρακιώτες που ταξίδεψαν στο Βέλγιο

Δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, η Ελλάδα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 με εκτός έδρας νίκη (72-70) επί του Βελγίου.

Η Εθνική ανέβηκε στο 5-3, ρεκόρ που έχει και η Σερβία, με αποτέλεσμα να αφήσει σίγουρα έξω τους Τούρκους και τους Βέλγους τους οποίους κέρδισε εντός κι εκτός έδρας. Η δουλειά έγινε, η 9η συμμετοχή από το 1986 κι έπειτα είναι γεγονός και έτσι οι αναμετρήσεις με Σερβία (Αθήνα) και Λετονία (Ρίγα) τον Φεβρουάριο απέκτησαν εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, στο δρόμο προς το μεγάλο ραντεβού σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία (25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου).

Στην τελευταία επίθεση ο Ομπάσοχαν έκανε επιθετικό φάουλ στον Λαρεντζάκη και στο 1.8″ όλα είχαν πια κριθεί. Ο Λούντζης κέρδισε βολές, έβαλε την πρώτη, αστόχησε σκόπιμα στη δεύτερη και… η Ελλάδα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Στο Βέλγιο ταξίδεψαν οι Θρακιώτες πελαργοί που έκλεψαν την παράσταση στις κερκίδες για ακόμα ένα παιχνίδι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ξανθιώτης Όμηρος Νετζήπογλου που ήταν στην αποστολή για το παιχνίδι με τη Λετονία έμεινε εκτός μετά τς επιστροφές Καλάθη, Λαρετζάκη και Λούντζη στα γακρντ.