Γ’ Εθνική: Πήρε ισοπαλία από τον ενισχυμένο Καμπανιακό των αφών Καθάριου με γκολ των Γκέκα και Καρατλίδη ο Απόλλωνας Παραλιμνίου


Με δυο γκολ από δυο παίκτες του Άρη Αβατου μέχρι πέρυσι των Κοσμά Γκέκα και Κώστα Καρατλίδη ο Απολλων Παραλιμνίου έφυγε με την ισοπαλία 2-2 από την Χαλάστρα του ενισχυμένου Καμπανιακού αν και έχανε με 2-0 από το πρωτο ημίχρονο σε ένα ματς ανάμεσα σε δυο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.

Στο 22΄ ο Λάμπρος Ταϊρης με κεφαλιά, σε κόρνερ του Χατζηβασιλειάδη, άνοιξε το σκορ, για το πρώτο γκολ των “ερυθρόλευκων” στην επανεμφάνισή τους στην κατηγορία μετά από 4 χρόνια κάνοντας το 1-0 για τον Καμπανιακό. Ο Απόλλωνας του κόουτς Καραμπετάκη έφτασε κοντά στην ισοφάριση λίγο αργότερα όταν η κεφαλιά του Γκέκα από το ύψος του πέναλτι βρήκε το κάθετο δοκάρι του πορτιέρε μέχρι πέρυσι της Ξάνθης Γιακουμή. Η ομάδα του Ηλία Σαπάνη έφτασε στο 2-0 στο 36΄, σε αντεπίθεση όταν ο Γιαννόπουλος σε μια απομάκρυνσή του σημάδεψε τον Ηλία Ιγνατίδη στην πλάτη της άμυνας που με ατομική ενέργεια και σουτ έκανε το 2-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας των Σερραίων, που μείωσαν στο 2-1 στο 48΄, με πέναλτι, όταν Μπουτζίκος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα για να αποσοβήσει μεγάλο κίνδυνο για την εστία της ομάδας του χτύπησε με το πόδι του τον τον νεοεισελθών Πέτρου στο κεφάλι με τον διαιτητή Κατσίνη να σφυρίζει αμέσως την εσχάτη των ποινών και τον Κοσμά Γκέκα μετά το κύπελλο να σκοράρει και να κάνει σεφτέ και στο πρωτάθλημα.

Στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης και μετά από σέντρα του πολύ δραστήριου Γεωργιάδη ο Γκέκας ξέφυγε και πάλι από τα μαρκαρίσματα αλλά την κεφαλιά του την μπλόκαρε ο Γιακουμής που ήταν σωστά τοποθετημένος. Στα επόμενα λεπτά και παρότι η ομάδα από τις Σέρρες είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας, ο Καμπανιακός ήταν αυτός που δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Ιγνατίδη, στις οποίες η μία σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι κι η άλλη ανακόπηκε από σωτήριο τάκλιν αντίπαλου αμυντικού.

Αφού λοιπόν σπαταλήθηκαν οι ευκαιρίες για να καθαριστεί το παιχνίδι ήρθε η ώρα της ισοφάρισης όταν στο 88′ μετά από ακόμα ένα ρήγμα που δημιούργησε ο Γεωργιάδης σέντραρε ιδανικά κι ο Κώστας Καρατλίδης που πέρασε ένα τετράλεπτο πριν σαν αλλαγή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Γιακουμή.

Από τον Καμπανιακό βασικοί ξεκίνησαν οι πρωην του Πανθρακικού Νίκος Καθάριος και Νίκος Μπουτζικος, ο πρωην του ΑΟΞ Αστεριος Γιακουμής και ως αλλαγή στο 62′ ο πρωην του ΑΟΞ επίσης Παύλος Καθάριος. Για τον Απολλωνα Παραλιμνίου αγωνίστηκαν και οι τρεις πρωην παίκτες του Αρη Αβάτου ο τερματοφύλακας Γιώργος Νομικός, ο Κοσμας Γκέκας και η χρυσή αλλαγή Κώστας Καρατλίδης.

O Απόλλωνας την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχθεί τον Άρη Αβάτου, ενω ο Καμπανιακός θα φιλοξενηθεί από τον Αγροτικό Αστέρα στο ντερμπι της Θεσσαλονίκης από τον οποίο απέκτησε πολλούς ποδοσφαιριστές