ΕΠΣ Θράκης: Με πρωταγωνιστή τον «στρατηγό άνεμο» ισόπαλο το ντέρμπι του Πόντου Θρυλορίου με την Ελπίδα Σαπών

Σε ένα όμορφο παιχνίδι παρά το κρύο και τον έντονο αέρα που επηρέασε τον αγώνα στο γήπεδο Υφαντών και στα υπόλοιπα ματς της 4ης αγωνιστικής στην Α’ Ροδόπης, ο πολύ καλός Πόντος Θρυλορίου και η ανανεωμένη αλλά πάντα ανταγωνιστική αν και με πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ Ελπίδα Σαπών έμειναν ισόπαλοι στο 1-1.

Ο «στρατηγός» άνεμος όπως είχε πει προ ετών ένας παλαίμαχος πολιτικός, επηρέασε τις προσπάθειες των δυο ομάδων και λόγω της κατεύθυνσης που είχε, έφερε την συντριπτική κατοχή και το πλεονέκτημα για τον Πόντο στο πρώτο μέρος και για την Ελπίδα στο δεύτερο.

Ο Πόντος μπήκε με πάθος και έχοντας το πλεονέκτημα πήρε με την έναρξη της αναμέτρησης τον έλεγχο του αγώνα και έιχε στο 11′ οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Μουρατίδη, ενώ και στο 23′ δυνατό σουτ του Μουτζούρη βρήκε σώματα αμυντικών και κατέληξε σε κόρνερ από το οποίο ο Χαμουζάς από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, όπως και στο 25′ δυνατή σέντρα σουτ του δραστήριου Κώτη που μπλόκαρε ο Νεοκοσμίδης. Στο 31′ η κακή Ελπίδα είχε την μοναδική της φάση στο ημίχρονο όταν ο αρχηγός Τριαντόπουλος από πλάγια σουταρε δυνατά αλλά η μπαλα πέρασε σχεδόν παράλληλα από την εστία και κατέληξε άουτ. Στο 33′ το Θρυλόριο έχασε μια καταπληκτική ευκαιρία όταν από σέντρα του Κώτη ο Χρήστος Κακουλίδης από την μικρή περιοχή και σχεδόν αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το καθετο δοκάρι του Νεοκοσμίδη, ενω στο 36′ σουτ του Μουρατίδη πέρασε και αυτό άουτ.

Το δεύτερο μέρος το σκηνικό λόγω αέρα άλλαξς, η ελπίδα πήρε με την σειρά της τον απόλυτο έλεγχο και αφού στο 50′ ενα φάουλ του Τοπάλι πέρασε ψηλά αουτ, όπως και στο 56′ σουτ του Τριαντόπουλου, στο 65′ άνοιξε το σκορ για την ομάδα των Σαπών. Συγκεκριμένα ο Παπαεμμανουηλίδης με ένα καταπληκτικό δυνατό και φαλτσαριστό σουτ ίσως και λόγω του αέρα νίκησε τον Κουκόλη που αν και εκτινάχτηκε θεαματικά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 0-1. Ενώ όλα έδειχναν πως Ελπίδα θα πάρει τον αγώνα κάνοντας το 4/4 στο πρωτάθλημα έχοντας και τον αερα υπέρ της συν την ψυχολογία, οι αλλαγές του Κακουλίδη αφού ο Βιόπουλος ήταν τιμωρημένος από την ΕΠΣ με Παγκοζίδη και Ιωάννου αλλαξαν το ματς με τον Ευαγγέλου με ωραίο σουτ από πάσα του Μουρατίδη να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 70′ σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του. Η Ελπίδα προσπάθησε να ξαναπάρει τον έλεγχο του ματς απείλησε στο 70′ με μακρινό σουτ του πρώην παίκτη του Θρυλορίου Σοπιαδη που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουκόλης, με τους μαχητικούς παίκτες του Πόντου να κρατούν το 1-1 και να δείχνουν πως φέτος θα παλέψουν για την πρώτη τετράδα.

Ο Πόντος μετά την ισοπαλία αυτή έφτασε στους 7 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τις Ελπίδες Κομοτηνής, ενώ η νέα Ελπίδα Σαπών με τα πολλά νέα πρόσωπα είχε την πρώτη της απώλεια, έπεσε δέυτερη με 10 βαθμούς και θα πάει στην Γρατινή στο ντερμπι του πρωταθλήματος να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο Δόξα.

Καλή η διαιτησία των Δρακίδη, Κακουλίδη και Μωραίτης.

ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ (Βιόπουλος): Κουκουλης, Κωτης (66′ Ηλ. Παγκοζίδης), Μουτζούρης (66′ Ιωάννου), Χαμουζας, Θ.Κακουλίδης, Βουλγαρίδης (46′ Τροκανας), Ντεμιρτζιδης, Πουλιάνας (80′ Συνεσιος), Μουρατίδης (80′ Βουρναζίδης), Χρ. Κακουλιδης, Ευάγγελου 

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Νεοκοσμίδης, Τζωρτζάκης, Αθάνατος (67′ Κόρακας), Λαφάρας, Γεωργούσης, Παπαεμμανουηλίδης, Αθανασιάδης (67′ Γεωργαντζας), Τριαντόπουλος, Βουνίδης, Τοπάλι (85′ Χαντζόγλου), Σοπιάδης (85′ Τότσικας)