Super League: Με χαμένο πέναλτι Μπαριέντος και τραγικό λάθος Κουρομπύλιας η επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ επί του Βόλου

Ο ΠΑΟΚ πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά επί του Βόλου με 3-0, και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην τρίτη θέση. Οι Ολιβέιρα, Ζίβκοβιτς και Αουγκούστου ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων ενώ ο Μπαριέντος έχασε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς και στο 6′ κατάφεραν να σκοράρουν με τον Φιλίπε Σοάρες αλλά είχε προηγθεί σπρώξιμο στον Μπαριέντος και μέσω του VAR το γκολ ακυρώθηκε σωστά. Ο Βόλος απείλησε στο 13′ με τον Ματίγια αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 29′ με εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα. Πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κωνσταντέλια και ανατροπή του Βραζιλιάνου από τον Κότνικ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ζίβκοβιτς πέτυχε το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος έως τώρα. Σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή του Βόλου, έφτασε στον Σέρβο ο οποίος ήταν εκτός περιοχής και με την πλάτη γυρισμένη στο τέρμα. Ο Ζίβκοβιτς γύρισε και έπιασε ένα τρομερό σουτ για να στείλει τη μπάλα στο δεξί γάμα του Κότνικ.

Λίγα λεπτά μετά ο Οζέγκοβιτς βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, πέρασε τον Κοτάρσκι και βρέθηκε σε κενή εστία, ωστόσο η Κουρομπίλια σήκωσε την σημαία αψυχολόγητα, ενώ ο κανονισμός είναι ρητός και αναφέρει ότι η φάση πρέπει να ολοκληρωθεί για να μην αχριστευτεί ουσιαστικά το VAR, στερώντας το γκολ στον Βόλο.

Στο 42′ και μέσω VAR ο Γκάμαρης είδε το χέρι του Κουλιεράκη στην κεφαλιά του Οζέγκοβιτς και έδωσε την ευκαιρία στον Βόλο να ισοφαρίσει. Ο Μπαριέντος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε τη μπάλα στο κέντρο και πάνω από το δοκάρι του Κοτάρσκι.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι και στο δεύτερο μέρος. Στο 49′ ο Αουγκούστο έπιασε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής με τον Κότνικ με σωτήρια επέμβαση να διώχνει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, στο 51′, ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με σουτ του Ζίβκοβιτς μέσα από την περιοχή μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα αριστέρα.

Ο Δικέφαλος βρήκε και τρίτο γκολ στο 60′ όταν ο Κωνσταντέλιας δέχτηκε ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από τον Ματίγια. Ο Γκάμαρης και πάλι μέσω VAR έδωσε το πέναλτι στον ΠΑΟΚ. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο ανέλαβε την εκτέλεση του στο 62′ και ευστόχησε για το 3-0 των γηπεδούχων.

Εν συνεχεία οι δύο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται σωστά το παιχνίδι και να φτάνουν στη νίκη με 3-0 επί του Βόλου.