Super League: Κράτησε το μηδέν το δίδυμο του Πανθρακικού Αθανασιάδης – Πασχαλάκης στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ

Στο 0-0 ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι του Φαλήρου για την 13η αγωνιστική της Super League με τους πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Γιώργο Αθανασιάδη και Αλέξανδρο Πασχαλάκη να κρατάνε το μηδέν με σπουδαίες επεμβάσεις.

Στο 16′ υπήρξε λάθος του Άβιλα, κλέψιμο του Αραούχο, ο Γκατσίνοβιτς έδωσε σε Λιβάι Γκαρσία και την έβγαλε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Στο 26′ υπήρξε σουτ του Χάμες Ροντρίγκες υπό πίεση που το μπλόκαρε ο Αθανασιάδης. Στο 28′ ο Πασχαλάκης πρόλαβε τον Λιβάι Γκαρσία με έξοδό του μετά το λάθος γύρισμα του Εμβιλά. Στο 31′ ο Λιβάι Γκαρσία είχε ένα σουτ έξω.

Στο 33′ ήρθε ένα σουτ Άμραμπατ που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης με 2η προσπάθεια. Στο 37′ χαμένο τετ υπήρξε ένα χαμένο τετ α τετ από τον Λιβάι Γκαρσία. Το α’ μέρος έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν πιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο από τον Ολυμπιακό και να έχουν χάσει πιο καλές φάσεις για γκολ.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός βελτίωσε την εικόνα του στο γήπεδο και έφτασε ιδιαίτερα κοντά στο γκολ. Στο 49′ υπήρξε σημαντική ευκαιρία από κλέψιμο του Μασούρα πάνω στον Βίντα και ένα σουτ του λίγο έξω. Στο 50′ μία μπαλιά στον Μπακαμπού έφερε ένα σουτ του Εμβιλά έξω. Στο 52′ ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς πήγε αρκετά έξω.

Στο 59′ ο Χάμες Ροντρίγκες σκόραρε από κοντά για το 1-0, ωστόσο μετά από εξέταση VAR διαπιστώθηκε πως ο Μασούρας ήταν εκτεθειμένος και έτσι σωστά το τέρμα δεν μέτρησε. Μετά τη φάση αυτή υπήρξε μία διακοπή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα λόγω των καπνογόνων με το ματς να ξεκινάει στο 67′.

Στο 68′ ο Λιβάι Γκαρσία έχασε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη να βγάζει το σουτ του. Στο 74′ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ με διπλή φάση με κεφαλιά Παπασταθόπουλου και μετά σουτ Γκάρι Ροντρίγκες. Στο 83′ ένα σουτ του Βρουσάι πέρασε άουτ. Στο 86′ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε κεφαλιά του Μουκουντί μετά από κόρνερ. Στο 88′ μία κεφαλιά του Γιόνσον πάλι από κόρνερ πήγε λίγο έξω.

Στα τελευταία λεπτά του ματς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βγήκε εκτός με πρόβλημα στο γόνατο και γύρισε ο Εμβιλά στόπερ, με τον Ολυμπιακό να μένει με αριθμητικό μειονέκτημα και το ματς τελείωσε στη συνέχεια στο 0-0.