Super League: Άνετη επικράτηση του Άρη στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ του Πλαβούκου

Στην αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος (ελέω και του επερχόμενου Μουντιάλ) ο Άρης πέτυχε μια επαγγελματική νίκη με ευρύ σκορ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, μέσα στο στάδιο των «Ζωσιμαδων», με σκορ 0-4.

Ο Άρης, μετά από ένα ημίχρονο που φαινόταν να ελέγχει το ρυθμό του, προηγήθηκε με το πέναλτι του Φαμπιάνο στο 60′, στο οποίο υπέπεσε ο Μπιλμπάο, ενώ ΠΑΣ στη συνέχεια έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Παμλίδη, Μπάλαν και Μορέιρα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει την ισοφάριση. Κι επειδή ως γνωστόν η μπάλα «τιμωρεί» ο Άρης πέτυχε το 0-2, κόντρα στη ροή του ματς, με τον Ενκουλού στο 79′ και κάπου εκεί ξεκίνησε και η κατάρρευση για τον ΠΑΣ.

Έτσι οι Θεσσαλονικείς στο 81′ έκαναν τρία τα τέρματα τους με τον Οντουμπάγιο, ενώ έβαλαν το κερασάκι στη τούρτα κι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με το γκολ του Λούις Πάλμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αξίζει να αναφερθεί πως παρά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε ο κίπερ του ΠΑΣ, που τελεί υπό την καθοδήγηση του άλλοτε… Θρακιώτη προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Πλαβούκου, δεν είχε σημαντική ευθύνη για κάποιο από αυτά, αφού το πρώτο προήλθε από πέναλτι, το δεύτερο από σημαντική αδράνεια και της άμυνας του ΠΑΣ, ενώ στο τρίτο ο Αθανασίου έκανε και τρομερή επέμβαση αρχικά στο σουτ του Νταμπό, από την οποία πήρε το «ριμπάουντ» ο Οντουμπάγιο και σκόραρε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης (64’ Μπαγκαλιάνης), Μπιλμπάο, Μορέιρα, Τζίμας (87’ Τσίρης), Παμλίδης (88’ Φοφανά), Μπάλαν.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Μανού Γκαρσία (73’ Νταμπό), Ετέμπο (92’ Σγουρός), Ματέο Γκαρσία, Ζερβινιό (79’ Γκρέι), Καμάτσο (46’ Οντουμπάγιο), Πάλμα.