Γ’ Εθνική: Το πρωτάθλημα αρχίζει (επιτέλους) με δυο μήνες καθυστέρηση, θρακιώτικο ντέρμπι και γειτονικές «μάχες» Ξάνθης-Καβάλας (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με καθυστέρηση δύο μηνών σε σχέση με την αρχική ανακοινωση της ΕΠΟ μετά απο πολλές αναβολές και διαδικαστικά ζητήματα, ξεκινά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που φέτος θα διεξαχθεί τελικά σε πέντε ομίλους.

Στον 1ο Ομιλο μετέχουν οι ομάδες της Θράκης που φέτος ειναι τέσσερις, μετά την απόφαση της ΕΠΟ να μην πέσει κανείς αλλα και να μην ανεβει κανεις απο την περσινη διοργανωση. Επίσης, αυτός ειναι ο μονος ομιλος στον οποιο μετεχουν 15 ομάδες και όχι 14, άρα καθε εβδομαδα κάποιος θα έχει ρεπό και στην πρεμιέρα αυτο το ρεπο θα έχει ο Πανδραμαϊκος, η τελευταια συμμετοχή στο πρωταθλημα μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Στην πρεμιέρα ξεχωρίζει το θρακιωτικο ντερμπι Πανθρακικού – Αλεξανδρούπολης, μια αναμέτρηση αναμεσα σε δυο ομάδες που πρωταγωνίστησαν στο περιβόητο ματς της 31ης Αυγουστου για το Κυπελλο που κρίθηκε σε τρεις φάσεις: αρχικά στο γήπεδο, μετά από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και τελικά από την Επιτροπή Εφεσεων, όλες τις φορές υπέρ των Κομοτηναίων. Νίκος Μπαχαρίδης και Νίκος Οτσταμπασίδης έχουν στις τάξεις τους όλα τα μεγάλα ονοματα, με εξαίρεση τον Θανάση Ντίνα από τους Κομοτηναίους που χθες είχε γενέθλια αλλά νοσεί με κορονοϊό και θα απουσιάσει.

Απο εκει και πέρα έχουμε δυο κόντρες αναμεσα σε εκπροσώπους της ΕΠΣ Ξάνθης και της ΕΠΣ Καβάλας. Ο Ορφέας Ξάνθης (που προκειται να μετονομαστεί σε ΓΣ Ξάνθης αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα) φιλοξενεί στο γηπεδο του ΑΟΞ τον Νέστο Χρυσούπολης. Και οι δυο ομάδες αυτές πέρυσι κανονικά είχαν βρεθεί στο τέλος σε θέση κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού αλλά διατηρήθηκαν στη Γ’ Εθνική μετά τη δικαίωση της προσφυγής του Ορφέα Ξάνθης στο Διαιτητικό Δικαστηριο της ΕΠΟ. Στην άλλη κόντρα μεταξυ των δυο γειτονικών νομών η ιστορική Καβάλα φιλοξενεί στο «Ανθη Καραγιάννη» τον Αρη Αβατου.

Στα άλλα ματς της αγωνιστικής, έχουμε τα παιχνίδια Καμπανιακός – Απόλλων Παραλιμνίου (δυο ομαδων που αμφοτερες χαρακτηρζονται εκ των φαβορί συμφωνα με τους μπουκ), Θερμαϊκός Θέρμης – Αγροτικός Αστέρας (σε εναν εμφυλιο ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας), Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Βύρωνας (σε έναν ακόμα εμφυλιο ομάδων της ΕΠΣ Καβάλας) και Ποσειδώνας Μηχανιώνας – Δόξα Δράμας. Ολα τα ματς ξεκινουν στις 15:00 και θα υπάρχει ενημέρωση από το ThrakiSportS για την εξελιξη τους.