Γ’ Εθνική: Δύσκολο τρίποντο για την ομάδα του Χατζημεστή κόντρα σε έναν απρόσμενα ανταγωνιστικό Νέστο Χρυσούπολης

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Γ’ Εθνική η νέα Ξάνθη ή ο γνωστός μας Ορφέας Ξάνθης που επικράτησε με 1-0 στο γήπεδο του ΑΟΞ του ελλειπούς Νέστου Χρυσούπολης που έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αγωνιζόμενος μάλιστα χωρίς του 4 ξένους παίκτες του τα δελτία των οποίων δεν εκδόθηκαν ακόμα.

Η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη αν και προερχόμενη από πεντάρα προ ημερών από τον Ορφέα Ξάνθης έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή ξεκινώντας δυνατά τον αγώνα αλλά χωρίς να απειλήσει τον πορτιέρο των Ξανθιωτών Γεωργούση. Στο 25′ ο Ορφέας θα κερδίσει πέναλτι όταν ο τερματοφύλακας του Νέστου Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα και απώθησε τον Κουκουρίγκο με τον διαιτητή Λάπατα να δίνει πέναλτι μέσα σε διαμαρτυρίες. Ωστόσο ο Κουκουρίγκος δεν μπόρεσε να νικήσει τον έμπειρο πορτιερο του Νέστου. Στο 32′ μετά από μια μαγική ενέργεια του Θόδωρου Τορομανίδη που τρίπλαρε την μισή άμυνα του Νεστου πάσαρε μετά από προσποίηση στον Θανάση Ιωαννίδη που με πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο κάνοντας το 1-0. Λίγο πριν το ημίχρονο φάουλ του καταπληκτικού Τορομανίδη έδιωξε δύσκολα ο Παπαδόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος οι Καβαλιώτες διαμαρτυρήθηκαν και πάλι στον Λαπατα για ένα μαρκάρισμα στον Μενίκου στο 48′, με τον Νεστο να απειλεί στο 50′ σε μακρινό σουτ του Τσάκωνα και στο 53′ με τον Σκαθαρούδη. Στο 54′ σουτ του Τορομανίδη έδιωξε δύσκολα ο Παπαδόπουλος. Ο Νέστος ζήτησε νέο πέναλτι στο 80′ για χέρι στον Κριεζή σε σουτ του Βρεττού με τον Λαπατα να δίνει συνέχεια στο ματς με τους Καβαλιώτες να πιέζουν στο φινάλε, απειλώντας κυρίως στο 93′ όταν ο Γεωργούσης δεν μπλόκαρε σταθερά την μπάλα σε φάουλ του Μενίκου με τον Δίντση από κοντά που πήρε το ριμπάουντ να μην μπορεί να ισοφαρίσει το ματς.

Την επόμενη εβδομάδα ο Ορφέας Ξάνθης που στον αγώνα φορούσε κίτρινα και τον Ορφέα αντι τον Δημόκριτο και τα κόκκινα που αρκετοί περίμεναν, υποδέχεται τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου ενώ ο Νέστος θα φιλοξενήσει τον Πανδραμαϊκό.

Οι Καβαλιώτες είχαν παράπονα από τον διαιτητή Λάπατα. Επόπτες ήταν οι Καρακασίδης και Γκιόσης όλοι τους της ΕΠΣ Θράκης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργούσης, Κριεζής, Κατρανίτσας, Χακή Τζαμπάζ, Λ. Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Τορομανίδης, Τσάκαλος (64′ Αλαγκιοζίδης), Ιωαννίδης (86′ Παπαστεφάνου), Κουκουρίγκος (91′ Κόντο), Πασχαλάκης

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Βασιλακάκης): Π. Παπαδόπουλος, Μανίσογλου, Μπουλουγάρης (68′ Βρεττός), Δίντσης, Πανταζής, Μυφτάρι, Σκαθαρούδης (85′ Λίτσιος), Τσάκωνας, Μπλέτσας, Μενίκου, Φουστέρης