11ος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και πρώτος Θρακιώτης ο Μπάμπης Βούλκος! 12ος ο Μαγγίνας, 21ος ο Τοροσιάν, 97ος ο Γκορόγιας

Με περισσότερες θρακιώτικες συμμετοχες από αυτές που αρχικά είχαμε ανακαλύψει και είχαν επίσημα ανακοινωθεί διεξηχθη ο συγκλονιστικός 31ος Αυθεντικος Μαραθωνιος της Αθηνας.

Κορυφαίος Θρακιώτης φέτος αναδείχθηκε ο Σουφλιώτης Μπάμπης Βούλκος του Δρομέα Θράκης που τερμάτισε σε χρόνο 2 ωρών, 32 λεπτών και 22 δευτερολέπτων. Ακριβώς πίσω του, στην 12η θέση, τερμάτισε ο επίσης Εβρίτης Δήμος Μαγγίνας του ΑΟ Μυκόνου που σημείωσε χρόνο 2:32:32, δηλαδή βρέθηκε δέκα δευτερόλεπτα πίσω από τον Βούλκο.

Έντεκα λεπτά πριν τον Βούλκο έκοψε πρώτος την κορδέλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, μεγάλος νικητής του αγώνα με τρομερή αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα. Με ανεξάντλητες δυνάμεις, αν και στο 30ο χιλιόμετρο ο πρωταθλητής του «ΓΑΣ Ο Ιλισσός» μόλις και έκλεινε τη δεκάδα κοντά δυο λεπτά πίσω από τον νικητή των τελευταιων τεσσάρων πανελληνίων πρωταθλημάτων Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ), κατάφερε λίγο πριν το Καλλιμάρμαρο να περάσει πρώτος και να ολοκληρώσει τον αγώνα του σε χρόνο 2:23.44.

Δεύτερος ο Γκελαούζος, τερμάτισε σε 2:24.45, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου σε χρόνο 2:25.37. Τέταρτος μπήκε στο Καλλιμάρμαρο ο Παναγιώτης Καραΐσκος του ΠΓΣ με χρόνο 2:26.28. Ο Κομοτηναίος Γιάννης Τοροσιάν με χρόνο 2:36:03 τερμάτισε τρίτος μεταξύ των Θρακιωτών κι στην 21η θέση της γενικής κατάταξης ενώ εντός των 100 και συγκεκριμένα στην 97η θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Βασίλης Γκορόγιας του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης με χρόνο 2:54.06.