Πρωτιά για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Universities Night Run του φετινού 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Το 1ο Universitie’s Night Run έγινε γεγονός και πέρασε στην ιστορία. Εκατοντάδες φοιτητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας και έδωσαν τη δική τους νότα στη διοργάνωση του 39ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού.

Η νέα καινοτομία της Ομοσπονδίας Στίβου βρήκε ανταπόκριση από τους Φοιτητές και αναμένεται να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι σε αυτήν την πρώτη διοργάνωση την τιμητική του είχε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Με χρόνο 35 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα την πρώτη θέση κατέκτησε ο Βασίλης Παπαδημητρίου, φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

«Χαίρομαι πολύ που συμμετείχα σε κάτι καινούριο, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς σήμερα. Ο στόχος μου ήταν ένα μετάλλιο, πράγμα που έγινε. Έτρεχα κυρίως το 5άρι στη διοργάνωση. Στόχος μου ως αθλητής του στίβου είναι τα 1.500 μέτρα τα οποία τρέχω», σχολίασε ο φοιτητής του Δημοκριτείου Παεπιστημίου Θράκης μετά τη νίκη του.

Ο Παπαδημητρίου κράτησε στάση αναμονής και έκανε κουρσα τακτικής. Στα μισά της διαδρομης, στα 5 χιλιομετρα, ηταν τριτος με 18:54. Σε εκείνο το σημείο πρώτος ήταν ο Κώστας Ζεϊμπεκάκης του Τμηματος Γεωλογίας του Εθνικου Καποδιστριακού πανεπιστημιου Αθηνων με 18:20, ο οποίος τελικά τερματισε δεύτερος με 36:05.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Βασίλης Χήρας με χρόνο 36 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, ο οποίος ήταν στην δευτερη θέση στα μισα της διαδρομής, μπροστά από τον Παπαδημητρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που όμως ήταν ο τελικός νικητης.