Με τον Αλεξανδρουπολίτη Δήμο Μαγγίνα και τον Ξανθιώτη Βασίλη Γκορόγια η διεξαγωγή του φετινού 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Ο Αλεξανδρουπολίτης Δρομέας Δήμος Μαγγίνας θα λάβει μέρος στον φετινό 39ο Αυθενικό Μαραθώνιο Δρόμο της Αθήνας.

Ο Εβρίτης πρωταθλητής του ΑΟ Μυκόνου έχει πολλέ διακρίσεις σε 5 και 10 χιλιομετρα και τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί και σε Ημιμαραθωνίους.

Φετος ομως αποφάσισε να δοκιμάσει την τυχη του και στη μεγάλη απόσταση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθηνας.

Επίσης μεταξυ των 117 δρομέων που θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του Πανελληνιου Πρωταθηματος ειναι και ο Βασίλης Γκορόγιας του ΟΦΚΑ Ξάνθης.

Κατα τα λοιπα, ο Κώστας Γκελαούζος (Παναθηναϊκός), ο οποίος στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 2.14.55 στον μαραθώνιο του Βερολίνου, θα βρεθεί στην αφετηρία στον Μαραθώνα με στόχο την πέμπτη διαδοχική του νίκη.

Ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσία του Παναγιώτη Καραΐσκου (Πανελλήνιος), ο οποίος δεν αγωνίστηκε το 2021 λόγω covid. Ο δεύτερος του περσινού αγώνα Παναγιώτης Μπουρίκας (Παναθηναϊκός) επιστρέφει με στόχο μια επίδοση καλύτερη από το περσινό του 2.22.33.

Ντεμπούτο στην απόσταση θα κάνει ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου), που έτρεξε πριν λίγες εβδομάδες στον ημιμαραθώνιο της Πάτρας και πέτυχε 1.06.36. Ο Μιχάλης Παρμάκης (ΓΣ Γλυφάδας) επιστρέφει στην αυθεντική διαδρομή, στην οποία έχει στεφθεί νικητής στο παρελθόν.